Επικίνδυνος ο χώρος του Αθλητικού Κέντρου Νυμφασίας ‘Καραβάνος’

 

karavanos1

karavanos2

Μετά τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις όπως του τουρνουά μπάσκετ που διεξήθει στις 16-18 Αυγούστου στο αθλητικό κέντρο της Νυμφασίας, δυστυχώς το γήπεδο μπάσκετ “Λία Παπαδάκη” και ο περιβάλλων χώρος του κέντρου, έχουν εκτεθεί σε πολλές ακαθαρσίες αλόγων των ντόπιων Νυμφασιωτών, ιδιοκτητών αλόγων. Η ακαθαρσίες αυτές είναι πηγή σοβαρών μολύνσεων και είναι επείγων να κλειδωθεί ο χώρος το γρηγορότερο για το περιορισμό του φαινομένου που δυστυχώς έχει γίνει συνήθειο για μερικούς ντόπιους.

Θυμίζουμε και ενημερώνουμε, ότι τα κόπρανα των αλόγων κρύβων τον πολύ επικύνδινο μικρόβιο του Τετάνου. Σπόροι τετάνου αποβάλλονται από τα κόπρανα των ζώων και κυρίως των αλόγων και μολύνουν το έδαφος, το οποίο αποτελεί και την πηγή του. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο αθλητισμός κρύβει μικροτραυματισμούς. Με τις παραπάνω φωτογραφίες είναι πασιφανέστατο ότι ο αθλητισμός στο γήπεδο μπάσκετ “Παπαδάκη Λία” της Νυμφασίας είναι πάρα πολύ επικίνδυνος.

Το πρώτο βήμα είναι προστατευτεί το συντομότερο το αθλητικό μας κέντρο ‘Καραβάνος’ με την απαγόρευση εισόδου ζώων και ανθρώπων που δεν έχουν σχέση ή δουλειά στο αθλητικό κέντρο. Το δεύτερο βήμα θα είναι να καθαριστεί αλλά και να αναβαθμιστεί ο χώρος με επιπλέον ασχολίες αθλητικές.

Ο αθλητισμός είναι ζωή, και η Νυμφασία είναι άρρητα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό σε αυτό το γήπεδο τουλάχιστον μισό αιώνα. Ας το φροντίζουμε όπως το αξίζει.