Σαν σήμερα (7 Δεκεμβρίου 1980) ο 2ος αγώνας της Φουρτούνας

Ο δεύτερος αγώνας της ομάδας ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΝΥΜΦΑΣΙΑΣ.

Αντίπαλος: Φλόγα Αγίου Δημητρίου

Μέρος: Β’ Περιφραγμένο γήπεδο Αγίου Κοσμά.

Ώρα  έναρξης:  3.00μ.μ.

         Φουρτούνα Νυμφασίας- Φλόγα  Αγίου  Δημητρίου  5-3  (Ημίχρονο 0-1) 

Ο δεύτερος αγώνας της Φουρτούνας, με αντίπαλο την Φλόγα Αγίου Δημητρίου, διεξήχθη στο Β’ Περιφραγμένο γήπεδο  Αγίου Κοσμά κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στο πρώτο ημίχρονο, με τον αέρα εις βάρος της, η ομάδα της Νυμφασίας στάθηκε αρκετά καλά στο γήπεδο. Παρά τη συμπαγή αμυντική της λειτουργία όμως, οι ισχυροί άνεμοι βοήθησαν την Φλόγα να προηγηθεί στο σκορ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Η Φουρτούνα προσπάθησε να απαντήσει με ξαφνικές αντεπιθέσεις, με σημαντικότερες τη μεγάλη ευκαιρία του  Τριάντου Καρρά και το δοκάρι του  Κώστα  Ντόσκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Έχοντας πια σύμμαχο τον αέρα και με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, η ομάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της. Η αρχή της ανατροπής έγινε με το σουτ του Κώστα Ντόσκα, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Μάριος Καρατασάκης, βάζοντας μπροστά στο σκορ την Φορτούνα. Ο αγώνας είχε αρχίσει να αποκτά πια γρήγορο ρυθμό και η Φλόγα κατάφερε να φέρει σύντομα το ματς στα ίσα. Η ομάδα μας έχανε πολλές ευκαιρίες και στάθηκε άτυχη δις, όταν τα σουτ των Δημήτρη Κεφάλα και Ανδρέα Δημητρόπουλου σταμάτησαν στο δοκάρι. Οι δύο σκόρερ ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Κώστας Ντόσκας και Μάριος Καρατασάκης σκόραραν ξανά και έδωσαν σαφές προβάδισμα νίκης στη Φουρτούνα. Το κερασάκι στην τούρτα μάλιστα έβαλε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Σταύρος Παπαγεωργίου, κάνοντας τα τέρματα της ομάδας μας 5.

Κάπως έτσι ήρθε η πρώτη επιτυχία της Φορτούνας, γεγονός που συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς. Από την ομάδα μας διακριθέντες είναι δύσκολο να βρεθούν, καθώς οι επιδόσεις όλων των παιδιών κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι την αναμέτρηση παρακολούθησαν οι φίλαθλοι: Φώτης Αρβανίτης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος  Ρεμπεστέκος και Χαρίκλεια Καραναστάση.

ΣΚΟΡΕΡΣ

Ντόσκας  Κ.             1-1
Καρατασάκης Μ.   2-1
Ντόσκας  Κ.             3-2
Καρατασάκης Μ.   4-2
Παπαγεωργίου Στ.(πεν)  5-2

Φουρτούνα Νυμφασίας – 7 Δεκεμβρίου 1980

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 

Μπάμπης  Καρτέρης , Τριάντος  Ντόσκας, , Σταύρος  Παπαγεωργίου, Βασίλης  Παναγόπουλος, Γιάννης  Παλούκος, Ανδρέας  Δημητρόπουλος,  Βασίλης Αρβανίτης (Κώστας  Ντόσκας), Τριάντος  Καρράς (Βασίλης  Κεφάλας), Δημήτρης  Κεφάλας, Μιχάλης Βλαβιανός,  Μάριος  Καρατασάκης.

 

(Από αρχείο Δημήτρη Κεφάλα)