Back to top

Αυγ

28

Σφυρίδα 2021

Με την παρουσία λιγότερου κόσμου (λόγο των περιστάσεων), η Σφυρίδα αγκάλιασε στις 23 Αυγούστου και φέτος τους επισκέπτες της, αγιάζοντας και ευλογώντας τους κάτω από το ασκητήριο της. Με την καταπράσινη περιβολή της να μας θυμίζει πόσο εύθραυστες ήταν οι Αυγουστιάτικες μέρες που πέρασαν, ευχόμαστε να ησυχάσει ο τόπος μας, ο κόσμος μας και τα δέντρα να βλαστήσουν και πάλι εκεί που η μοίρα έφερε πόνο και θλίψη.

Χρόνια πολλά και του χρόνου να είμαστε καλά να ανταμώσουμε κάτω από την σκέπη του ασκητηρίου της Παναγίας, με γαλήνη, φώτιση και αγάπη.

 

Σεπ

2

Περιπάτων συνέχεια… το Γεφύρι της Τζαβάραινας

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 είχαμε την τύχη να περπατήσουμε στο φαράγγι του Μυλάοντα ποταμού που περνά στα δυτικά όρια της Νυμφασίας για να «δούμε» με όλες μας τις αισθήσεις τι έχει κατασκευάσει η φύση εκεί αλλά και το πολύ σημαντικό «Γεφύρι της Τζαβάραινας» με ιδιαίτερα σημαντική ιστορική αλλά και αρχιτεκτονική αξία.

Αυγ

14

Περιπάτων συνέχεια…

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020, στις 08:00 π.μ. θα συνεχίσουμε τις βόλτες μας στην ευρύτερη περιοχή του Μαινάλου και της Νυμφασίας. Στο πέρασμα των χρόνων μένουν ανεξίτηλα σημάδια απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς «μνημεία αγαστής συνεργασίας» του ανθρώπου με το περιβάλλον αλλά και εκπληκτικής ομορφιάς φυσικά δημιουργήματα.

θα περπατήσουμε στο φαράγγι του Μυλάοντα ποταμού που περνά στα δυτικά όρια της Νυμφασίας για να «δούμε» με όλες μας τις αισθήσεις τι έχει κατασκευάσει η φύση εκεί αλλά και το πολύ σημαντικό «Γεφύρι της Τζαβάραινας» με ιδιαίτερα σημαντική ιστορική αλλά και αρχιτεκτονική αξία. Με μικρές δράσεις-παιχνίδια θα δούμε τα πάνω-κάτω και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το περιβάλλον. να κατανοήσουμε ότι τα σημερινά προβλήματα του ενός και μοναδικού σπιτιού μας, της Γης, δεν προκύπτουν γιατί « η φύση μας εκδικείται».

Έτσι λοιπόν όποιες και όποιοι θέλουν να ζήσουν άλλη μια ξεχωριστή εμπειρία βόλτας, ραντεβού τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 και ώρα 08:00 π.μ στην πλατεία της Νυμφασίας, με τον κατάλληλο εξοπλισμό (σακίδιο, κολατσιό, μπόλικο νερό, καπέλο, μπαστούνια κλπ) αλλά κυρίως όρεξη να «ανακαλύψουμε» τις σημαντικότητες που υπάρχουν δίπλα μας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

Με την πρωτοβουλία και το γενικό πρόσταγμα του κ. Βασιλείου Σπανού (λυκειάρχη λυκείου Καλαβρύτων – πτυχιούχου Γυμναστικής Ακαδημίας) και την υποστήριξη της Κοινότητας και του Συλλόγου Νυμφασίας.

*Όλες οι δραστηριότητες της εκδήλωσης είναι σχεδιασμένες ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας για τον Covid-19.

Αυγ

8

Περπατώντας με όλες μας τις αισθήσεις….. στο Μαίναλο

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, στις 08:00 π.μ. θα πάμε βόλτα στο Μαίναλο, αυτή η βόλτα μας όμως θα είναι διαφορετική. Μέσα από παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να το «δούμε» και αλλιώς. Όχι μόνο με τα μάτια. Να το «δούμε» και με τα «μάτια» του σώματος (αφή), της μύτης (όσφρηση), των αυτιών (ακοή), του στόματος (γεύση). Με όλες μας τις αισθήσεις. Ξεχασμένες τις περισσότερες φορές, όταν είμαστε στη φύση. Να μάθουμε για μυστικά που κρύβονται σε αυτόν τον ελατογίγαντα που στέκει εκατομμύρια χρόνια δίπλα μας. Που συντροφεύει και «τρέφει» γενιές και γενιές Αρκάδων. Που τον θεωρούμε δεδομένο και γνωστό, αλλά δεν είναι.

Έτσι λοιπόν όποιες και όποιοι θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία βόλτας διάρκειας 2-3 ωρών, ραντεβού την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 και ώρα 08:00 π.μ στην πλατεία της Νυμφασίας, με τον κατάλληλο εξοπλισμό (σακίδιο, κολατσιό, μπόλικο νερό, ένα στενόμακρο μαντήλι, καπέλο, μπαστούνια κλπ) αλλά κυρίως με όρεξη να «δούμε» με όλα τα «μάτια» και να ανακαλύψουμε νέες εμπειρίες. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με τον Στάθη Παναγόπουλο στο τηλέφωνο 6938854947. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

Με την πρωτοβουλία και το γενικό πρόσταγμα του κ. Βασιλείου Σπανού (λυκειάρχη λυκείου Καλαβρύτων – πτυχιούχου Γυμναστικής Ακαδημίας) και την υποστήριξη της Κοινότητας και του Συλλόγου Νυμφασίας

*Όλες οι δραστηριότητες της εκδήλωσης είναι σχεδιασμένες ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας για τον Covid-19. Αν οι συμμετοχές είναι πολλές η βόλτα θα πραγματοποιηθεί και σε επόμενη  ημερομηνία.

Κατηγορία Εκδρομές, Σύλλογος

Αυγ

26

Σφυρίδα 2019

Πανέμορφη Σφυρίδα, της Παναγίας ξωκλήσι,
το ερημικό που καρτερεί για να σε λειτουργήσει.

Απ’ το βράχο φωτάει σαν μαγικό καντήλι,
της ψυχής περπατησιά στη πέτρινή της βρύση.

Βλασταίνουν δέντρα, φύλλα και κλαδιά,
κι έρχονται και κελαηδούνε τα πουλιά.

Έλατα συλλογισμένα στης Παναγιάς πεζουλάκι,
σε αυτή την γειτονιά του Θεού περιβολάκι.

Σφυρίδα 2019.

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας