Back to top

Μάι

8

Περισυλλογή και οργάνωση του αρχείου του Συλλόγου

Σήμερα, 8 Μαΐου είχε την τύχη το Δ.Σ. του Συλλόγου να βρεθεί στο γραφείου του, στην Νικηφόρου 1 στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος της παρουσίας του Δ.Σ. ήταν να περισυλλέξει το αρχείο του Συλλόγου και να το μεταφέρει κάπου ασφαλές σαν η περιοχή της Αθήνας δεν είναι όπως την θυμούνται οι παλαιότεροι.

Ο σκοπός του Συλλόγου, εκτός από την αρχειοθέτηση του υλικού σε ασφαλές μέρος, είναι και η ψηφιοποίηση σε ηλεκτρονική μορφή του αρχείου, σαν πολλά από τα αρχείο είναι πολλών ετών με κίνδυνο της καταστροφή τους όσο περνούν τα έτη.

Κατά την είσοδο στο γραφείο του Συλλόγου, υπήρχε έκδηλη συγκίνηση στην όψη των εικόνων που στόλιζαν το γραφείο. Το ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι εικόνες στο Δημοτικό σχολείο του χωριού μας προτάθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. Εκτός από την οργάνωση και φύλαξη του αρχείου, το Δ.Σ. βρήκε την ευκαιρία να συζητηθούν σοβαρά θέματα που αφορούν το χωριό μας.

 

Κατηγορία Σύλλογος

Μάι

5

Βιολογικός καθαρισμός λυμάτων Βυτίνας

Σήμερα 5 Μαΐου 2022 “η εφημερίδα των συντακτών” ανέφερε το ζήτημα που καίει την περιοχή μας με ένα σύντομα άρθρο της Βάσιας Π. από την Νυμφασία, αρθρογράφου της εφημερίδας. Είναι σημαντικό να μαθευτεί το θέμα μέσα από τέτοιες αναφορές, μπας και γίνει κάτι άμεσα για τον καθαρισμό του θησαυρού μας, τον Μυλάοντα ποταμό.

Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε νέα από τον Δήμαρχο Κούλη Ευστάθιο.

 

Κατηγορία Επικαιρότητα

Μάι

3

Σύλλογος Νυμφασίας ‘Η Αγία Τριάς’

Προσκύνημα, ευχαριστιακό, δοξολογικό και προσευχητικό, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου- Παναγίας Κερνίτσης!

“Υπεραγία Θετόκε σώσον ημάς. Την πάσαν ελπίδα μας εις σε ανατιθέμεθα, Μήτερ του Θεού φύλαξον ημάς υπό την σκέπην Σου”!

 

Απρ

27

Βιολογικός καθαρισμός λυμάτων Βυτίνας

 
Προς:
Τον Δήμαρχο, Κύριο Ευστάθιο Κούλη,
τα χωριά Μαγούλιανα, Λάστα, Βυτίνα, Νυμφασία, Καμενίτσα
και την Υπηρεσία Περιβάλλοντος

 

Αγαπητοί Δημότες της Δημοτικής Ενότητας Βυτίνας,

Μετά την χαρμόσυνη Ανάσταση του Θεανθρώπου και το Χριστός Ανέστη, ήρθε η ώρα να βάλουμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων.

Θα είμαι δυσάρεστος και εξηγούμαι χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν. Στην Βυτίνα, υπάρχει βιολογικός καθαρισμός λυμάτων, εδώ και ένα χρόνο είχα επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την κακή του λειτουργία και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι.

Αυτό το διαπιστώνει εύκολα κανείς, αν περάσει κατά μήκος το φαράγγι του Μυλάοντα ποταμού, από Κάτω Βυτίνα, Κερνίτσα και συνέχεια προς Καμενίτσα, όπου υπάρχουν τα περίφημα μονοπάτια περιπάτου, που πράγματι οι περιπατητές αφήνουν τον οβολό τους. Αγανακτώ, όταν βλέπω αυτό το χάλι και η λέξη βόρβορος ωχριά σε αυτό που αντικρίζει κανείς.

Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι, και πρώτος εγώ, αλλά κυρίως η Δημοτική Διοίκηση που μιλούν για καθαρό περιβάλλον και ποιότητα ζωής. Ασχολούνται με θέματα ήσσονος σημασίας για ικανοποίηση μικροσυμφερόντων, για ευνόητους λόγους. Αυτή είναι η αλήθεια, η οποία είναι πικρή. Ως εδώ λοιπόν! Αν δεν είμαστε ικανοί να συντηρήσουμε αυτό το δώρο που έχει η Βυτίνα και να λειτουργήσει σωστά ο βιολογικός καθαρισμός, τότε να μη ζητούμε τουρισμό, αφού τα θεμέλια που πατάμε είναι σαθρά. Ακόμη και τα αηδόνια που κελαηδούσαν τη νύχτα εξαφανίστηκαν.

Σας εφιστώ την προσοχή για τα δέοντα, εδώ και τώρα.

 

Πετρόπουλος Γεωργίου Αγγελής,
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γορτυνίας
Επικεφαλής Παράταξης

 

Απρ

24

Σύλλογος Νυμφασίας ‘Η Αγία Τριάς’

Αγαπητοί Συμπατριώτες, απανταχού της γης, Νυμφάσιοι! Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα! Η νίκη επί του θανάτου και η Ανάσταση εκ νεκρών του Χριστού μας, αποτελεί την εγγύηση και της δικής μας αναστάσεως! Και η προσδοκία μας αυτή δίνει νόημα στην επίγεια ζωή μας! Δίνει σκοπό στην ύπαρξή μας και καταξιώνει τον προσωπικό και συλλογικό αγώνα μας! Η χριστιανική μας ελπίδα επεκτείνεται και πέρα από την παρούσα, πρόσκαιρη, ζωή, στην αιωνιότητα!

Αγαπητοί Συμπατριώτες! Ευχόμαστε, ολόθερμα κι ολόψυχα, όπως το Φώς της Αναστάσεως και η παρουσία του Αναστάντος Χριστού να πλημμυρίζει την ζωή μας και να μας γεμίζει χαρά! Αδελφοί μας Νυμφάσιοι! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Απρ

24

ΣΟΚ! Λύματα στον Μυλάοντα ποταμό

Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε σήμερα ανήμερα της Ανάστασης του Κυρίου μια βόλτα στο ποτάμι της Νυμφασίας, τον Μυλάοντα ποταμό. Όπως μπορείτε να δείτε στις υλικό που καταγράψαμε, ο ποταμός ήταν πολύ βρώμικος, με φυσαλίδες και δυσωδία, απλά ένα σοκ για την υδρόβια ζωή του ποταμού, τον επισκέπτη και γενικότερα το περιβάλλον της Νυμφασίας.

Πρέπει επειγόντως να βρεθούν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος, ώστε να γίνει άμεσα κάτι να αποκατασταθεί ο ποταμός και να γυρίσει στην κανονική του κατάσταση. Υπάρχουν φήμες ότι ρίχνεται ο βιολογικός της Βυτίνας στον ποταμό, κάτι που ακούγεται λογικό διότι ο ποταμός έχει περισσότερο την όψη ενός βόθρου, παρά ενός ποταμού.

Το Nymfasia.gr παρακαλεί να ενεργοποιηθούν ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιοι φορείς, δήμαρχος, τοπική κοινότητα, σύλλογοι των χωριών Βυτίνας, Νυμφασίας, Καμενίτσας για τον Μυλάοντα μας, ο οποίος είναι ζωή και ομορφιά του τόπου. Λόγο της ημέρας, η σκέψη ήταν να σιωπήσουμε, αλλά το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που θεωρήσαμε καλό για τον τόπο να αναφερθεί το ζήτημα ώστε να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι και να αναλάβουν δράση το συντομότερο.

 

 

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας