Back to top

Ιούν

29

Εορτασμός του Αγίου Πέτρου στον Άγιο Πέτρο Νυμφασίας

@Diamantw Kountani

Κατηγορία Γιορτές

Ιούν

19

Αγαπητοί Συμπατριώτες, όπου γης, Νυμφάσιοι!

Στον απόηχο των πραγματοποιηθεισών εορταστικών- θρησκευτικών εκδηλώσεων στον γενέθλιο τόπο μας, επί τη εορτή της πολιούχου μας “Αγίας Τριάδος”, επιθυμούμε, ολόψυχα και ολόθερμα, να απευθύνουμε τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μας σε όλους όσους συμμετείχαν στις παραπάνω εορταστικές- θρησκευτικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα, στον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Ιάκωβο Κανάκη και τους συλλειτουργούς του, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Αυγουστίνο Καραμπά, τον εφημέριο του Ιερού μας Ναού, πατέρα Κωνσταντίνο Πισιμίση και τους εκ Νυμφασίας καταγόμενους και ορμώμενους, αντίστοιχα, πατέρες Χρήστο Πετρόπουλο και Σωτήριο Χούσο.

Επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε και όλους εκείνους, οι οποίοι, ως εκπρόσωποι Θεσμών, Αρχών και Συλλογικοτήτων, παρέστησαν, το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της πολιούχου μας Αγίας Τριάδος και συγκεκριμένα στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κο Γεώργιο Παπαηλιού, στον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Αρκαδίας, Κο Εμμανουήλ Σκαντζό, στον Δήμαρχο Γορτυνίας, Κο Ευστάθιο Κούλη, στον Αντιδήμαρχο Γορτυνίας, Δ.Ε. Βυτίνας, Κο Σταύρο Δημάκο, στην Αντιδήμαρχο Γορτυνίας, Δ.Ε. Λαγκαδίων, Κα Παναγιώτα (Πέννυ) Μπέτσα, στον Δημοτικό Σύμβουλο Γορτυνίας και Πρόεδρο του Δ. Σ. Μεθυδρίου, Κο Αθανάσιο Τρυφωνόπουλο, στον Τοπικό Εκπρόσωπο Κοινότητας Νυμφασίας, Κο Ιωάννη Παλούκο, στην Τοπική Εκπρόσωπο Κοινότητα Καμενίτσας, Κα Μαρία Τρυφωνοπούλου, στον Τοπικό Σύμβουλο Κοινότητας Παναγίτσας, Κο Παναγιώτη Παλούκο και στον Πρόεδρο της Παγγορτυνιακής Ενώσεως, Κο Παναγιώτη Πλέσσια.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, ο οποίος έψαλε συνοδεία των Ιεροψαλτών του Ιερού μας Ναού, Κο Βασίλειο Γεωργαρά.

Τέλος, τις θερμές δημόσιες ευχαριστίες μας αξίζουν, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Κος Ευστάθιος Κούλης, καθώς επίσης και ο Διευθυντής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗ. ΚΕ. Γ. ), Κος Πάικος Αναγνωστόπουλος, για την υλική υποστήριξη, συνδρομή και συνεισφορά τους στην διοργάνωση της παραδοσιακής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης – πανήγυρης, η οποία συνόδευσε και ολοκλήρωσε τον λαμπρό εορτασμό της πολιούχου μας Αγίας Τριάδος.

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Νυμφασίων “Η Αγία Τριάς” –

Ιούν

17

Ευχαριστίες

Αγαπητοί Συμπατριώτες, όπου γης, Νυμφάσιοι!

Στον απόηχο των πραγματοποιηθεισών εορταστικών- θρησκευτικών εκδηλώσεων στον γενέθλιο τόπο μας, επί τη εορτή της πολιούχου μας “Αγίας Τριάδος”, επιθυμούμε, ολόψυχα και ολόθερμα, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και να απευθύνουμε τις πιό ειλικρινείς ευχαριστίες μας, στα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στο κάθε ένα ξεχωριστά και, γενικά, σε κάθε μία και έναν από όλους όσους επιμελήθηκαν, με τόση Αγάπη και φροντίδα, την εξαιρετική, από κάθε άποψη, προετοιμασία και τον υπέροχο στολισμό του Ιερού Ναού της πολιούχου μας “Αγίας Τριάδος”, εν όψει των μεγίστων εορτών της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, τις οποίες εορτάσαμε, με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, στην Εκκλησία μας και στον γενέθλιο τόπο μας, την Νυμφασία μας!

Επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε και όλους εκείνους, οι οποίοι επιμελήθηκαν, με τόση προσπάθεια, την καθαριότητα του χωριού μας και όλη την σχετική, άψογη, προετοιμασία του για την υποδοχή των συμπατριωτών, των προσκυνητών και των επισκεπτών του, κατά τις ημέρες αυτές, καθώς επίσης και όλους εκείνους, οι οποίοι, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, βοήθησαν για την προετοιμασία, συμμετείχαν και συνεργάστηκαν για την τεράστια και πρωτοφανή, για την εποχή και τις συνθήκες, με την χάρι της Αγίας Τριάδος, που μας σκέπασε, επιτυχία του παραδοσιακού μουσικοχορευτικού πανηγυριού, που διοργανώσαμε μαζί με τον Τοπικό Εκπρόσωπο της Κοινότητας Νυμφασίας και με την αμέριστη συμπαράσταση και συνεισφορά του!

Σας ευχαριστούμε όλους και είμαστε ευγνώμονες για όλα! Η χάρις της Αγίας Τριάδος να μας σκεπάζει όλους, πάντοτε! Η Αγάπη για την Νυμφασία μας ενώνει και μας οδηγεί! Όλοι Μαζί μπορούμε πολλά!

Το Δ. Σ. του Συλλόγου.

Ιούν

14

Γιορτή Αγία Τριάδας και Αγίου Πνεύματος 2022

Με την θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε κατά την χθεσινή ημέρα, 13 Ιουνίου 2022, εορτή του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Νυμφασίας Γορτυνίας, ολοκληρώθηκαν οι λαμπρές εορταστικές-θρησκευτικές εκδηλώσεις του γενεθλίου τόπου της Νυμφασίας, επί τη εορτή της πολιούχου του χωριού “Αγίας Τριάδος”.

Η έναρξη των εορταστικών-θρησκευτικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με την τέλεση, το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022, Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, στον οποίο προεξείρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Αρχιμανδρίτης πατήρ Ιάκωβος Κανάκης, με συλλειτουργούς του τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Αυγουστίνο Καραμπά, τον εφημέριο του Ιερού μας Ναού, πατέρα Κωνσταντίνο Πισιμίση και τους εκ Νυμφασίας καταγόμενους αντίστοιχα, πατέρες Χρήστο Πετρόπουλο και Σωτήριο Χούσο.

Κατά τον Μέγα Εσπερινό έγινε και η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Αγίας Τριάδας γύρω από τον ναό με πλήθος κόσμο να ακολουθεί με κατάνυξη και χαρά την λιτάνευσης της Εικόνας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Τριάδος.

 

 

 

Μετά το πέρας του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση, με το περίφημο συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του Γιώργου Δαλιάνη και με την συμμετοχή των καταξιωμένων παραδοσιακών ερμηνευτών, Ανδριάνας Μόκα και Διαμαντή Ρουμελιώτη!

Στον κοινό χαιρετισμό τους προς τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους, ο Τοπικός Εκπρόσωπος Κοινότητας Νυμφασίας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Νυμφασίων “Η Αγία Τριάς”, υπογράμμισαν και επεσήμαναν την αξία της Αγάπης και της Ενότητας μεταξύ των συμπατριωτών, την αξία της παράδοσής μας και των αιώνιων παραδοσιακών αξιών του Γένους των Ελλήνων.

Η συνέχεια δόθηκε με άφθονα γεύματα, κρασί και χορό στην κεντρική πλατεία του χωριού στην οποία ήχησαν τα παραδοσιακά μουσικά όργανα ή οποία είχε διάρκεια πολλές ώρες ανεξάντλητου κεφιού.

Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο από τους ξέφρενους χορούς των παρευρισκομένων…

Αυτό που μένει είναι η περίσσια χαρά που ξεχείλιζε στην αντάμωση όλων των παρευρισκόμενων στις Ιερές ημέρες που τιμούν του Χωριό μας.
Η Αγία Τριάδα, το Άγιο Πνεύμα να μας πλημμυρίζει από Αγάπη, Δύναμη, Χαρά και Σοφία,
Χρόνια πολλά με Υγεία,
και του Χρόνου να είμαστε καλά !!!

 

Ιούν

8

Πρόσκληση «ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ»

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΥΜΦΑΣΙΑΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»

Σας προσκαλούν, όπως προσέλθετε και παρευρεθείτε,
το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00,
στη Νυμφασία Γορτυνίας,
στις εορταστικές – θρησκευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή
της πολιούχου μας «ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ», καθώς επίσης και στην παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία θα επακολουθήσει.

Με τιμή,

Ο Τοπικός Εκπρόσωπος
Κοινότητας Νυμφασίας Γορτυνίας
Ιωάννης Παλούκος

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Νυμφασίων
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»
Κυριάκος Τρ. Παναγόπουλος

Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου
Τριαντάφυλλος Κωσταρέλος
Παρασκευή Ζαχαροδήμου
Ευστάθιος Παναγόπουλος
Αθανάσιος Αθανασιάδης
Φίλιππος Παναγόπουλος
Δημήτριος Αθανασιάδης

Ιούν

3

Πανηγύρι ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

Συμπατριώτες Αρκάδες, το Σάββατο,11 Ιουνίου 2022 και από ώρα 21.30 μ.μ., σας Προσκαλούμε στη πλατεία του όμορφου χωριού μας, στη Νυμφασία Γορτυνίας, στο Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Πανηγύρι που διοργανώνουμε, επί τη εορτή της πολιούχου μας ”ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ”. Η μουσικοχορευτική μας εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το περίφημο παραδοσιακό συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη, με την συμμετοχή των καταξιωμένων παραδοσιακών ερμηνευτών, Ανδριάννας Μόκκα και Διαμαντή Ρουμελιώτη! Σας περιμένουμε, με Αγάπη, σε μία εορταστική και παραδοσιακή βραδιά! Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Νυμφασίων ”Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ”.

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας