• Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
 • Στηρίξτε το έργο μας
 • Καλωσορίζουμε τους συμπατριώτες και φίλους στην νέα ιστοσελίδα της Νυμφασίας Αρκαδίας

  Η ιστοσελίδα της Νυμφασίας είναι η κιβωτός όχι μόνο της ελπίδας και της παρηγοριάς των ανθρώπων μας στις δύσκολες εποχές που ζούμε, αλλά είναι και η κιβωτός της ιστορίας του χωριού μας.

  Μπορείτε να στηρίξετε κι εσείς την προσπάθεια και το έργο μας.

  ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ
 • Ο καιρός της Νυμφασίας
 • Κοινωνικά Νέα
  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ

  Αγαπητοί Συμπατριώτες, απανταχού της γης, Νυμφάσιοι !

  Εγκαινιάζουμε την σελίδα των ηλεκτρονικών κοινωνικών νέων των Νυμφάσιων, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της άμεσης, σε πραγματικό χρόνο, ενημέρωσης όλων μας για τα κοινωνικά νέα και τις ειδήσεις που αφορούν σε κάθε συμπατριώτη Νυμφάσιο, απανταχού της γης!

  Για την διαρκή και συνεχή ενημέρωση και της ηλεκτρονικής σελίδας των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ (γάμοι, αρραβώνες βαπτίσεις, γεννήσεις, πένθη, διακρίσεις, επιτυχίες κ.λπ.),  η προσπάθεια για την συγκέντρωση ύλης είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

  Αυτό συμβαίνει γιατί, πέραν από ελάχιστες περιπτώσεις που ανακοινώνεται σε κάποιο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου το κοινωνικό γεγονός, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία κοινωνικών γεγονότων συγκεντρώνονται δύσκολα ή και καθυστερημένα, ενώ και τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει και καθόλου ενημέρωση.

  Επειδή, στη μεγάλη οικογένεια των επισκεπτών της Ιστοσελίδας μας, αλλά και των αναγνωστών του έντυπου Δελτίου μας "Η Φωνή της Νυμφασίας", η στήλη των κοινωνικών νέων είναι από τις πιο σημαντικές. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να καλύπτουμε, άρτια και έγκαιρα, όλα τα  κοινωνικά γεγονότα, παρακαλείσθε θερμά να επικοινωνείτε και να μας γνωστοποιείτε κάθε κοινωνικό γεγονός, το οποίο σας αφορά, είτε μέσω e-mail (info@nymfasia.gr), είτε προς τα μέλη του Συλλόγου (Δημήτριο Κεφάλα- τηλ. 6947401986, Τριαντάφυλλο Λατάνη- τηλ. 6945627913, Τριαντάφυλλο Κωσταρέλο- τηλ. 6973234726, Δημήτριο Παναγόπουλο- τηλ. 6977287341), για την δημοσίευση του γεγονότος που σας αφορά.

   

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ
  από 1ης Ιανουαρίου 2023

   

  ΓΕΝΝΗΣΗ

  Η Διαμάντω Κουντάνη, κόρη του Χαράλαμπου Κουντάνη και της Παναγιώτας Χαρίτου και ο Μιχάλης Μαγκλάσης του Χαράλαμπου και της Σταματίνας, απέκτησαν στις 18 Οκτωβρίου 2023 ένα όμορφο και υγιέστατο αγοράκι.

  Τους ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει, να είναι χαρούμενο και καλότυχο!

  ΠΕΝΘΟΣ

  Η Πετρούλα Παλούκου, σύζυγος του Γεωργίου Παλούκου, απεβίωσε στις 2 Οκτωβρίου 2023 σε ηλικία 90 χρονών. Η εξόδιος ακολουθία της τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νυμφασίας, στις 3 Οκτωβρίου 2023 και ετάφη στο Κοιμητήριο της Νυμφασίας.

  Απευθύνουμε τα θερμά μας συλληπτήρια στην οικογένειά της.

  ΓΕΝΝΗΣΗ

  Η Ελισάβετ Χαραλαμποπούλου, κόρη του Γεωργίου και της Ευσταθίας Κουρεμένου και ο Μάριος Καλαντζής του Αθανασίου, από Βυτίνα, έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι στις 28 Σεπτεμβρίου 2023.

  Τους ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει.

  ΓΕΝΝΗΣΗ

  Η Νεφέλη Ιωάννου Παπαγεωργίου και ο σύζυγος της Χρήστος Ζευγίτης, έφεραν στο κόσμο ένα υπέροχο αγοράκι, την 28η Σεπτεμβρίου 2023. Με ιδιαίτερη χαρά, ευχόμαστε να τους ζήσει!

  ΓΑΜΟΣ

  Ο Τάκης Μερκούρης του Κωνσταντίνου και της Μαρίας και η Ρένα Λάιου, τέλεσαν τον γάμο τους το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο Λέχαιο Κορινθίας. Τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτων.

  ΒΑΠΤΙΣΗ

  Ο Αναστάσιος Κωσταρέλλος και η σύζυγος του Δήμητρα Σταυροπούλου, βάπτισαν τον γιό τους στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Νυμφασία. Ευχόμαστε ολόθερμα στην οικογένεια να τους ζήσει και να χαίρονται το νέο όνομα 'Γεώργιος'.

  ΓΑΜΟΣ

  Η Ελένη Παναγοπούλου του Σπύρου και της Φωτεινής και ο Ναπολέων Βρεττός, τέλεσαν τον γάμο τους στις 2 Σεπτεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Νυμφασία.

  Τους ευχόμαστε ολόθερμα να ζήσουν ευτυχισμένα και καλούς απογόνους.

  ΓΑΜΟΣ

  Ο Νικόλαος Μπαλλής του Δημητρίου και της Παναγιώτας Καρρά και η Φαίη Λυκάκη, τέλεσαν τον γάμο τους το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, στον Προφήτη Ηλία Ανθούπολης - Άνω Συχαινών στην Πάτρα. Τους ευχόμαστε να ζήσουν.

  ΔΙΑΚΡΙΣΗ-ΠΡΟΑΓΩΓΗ

  Με προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε στην Αθήνα την 18.08.2023 με πρόταση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, προήχθη σύμφωνα με τα άρθρα 26 παρ. 1 και 27 του ν. 3883/2010, σε Υπολοχαγό κατ' εκλογή, η Ανθυπολοχαγός Πεζικού Τουρλή Κανέλλα, κόρη του Φωτίου Τουρλή και της Βασιλικής Παλούκου.

  ΔΙΑΚΡΙΣΗ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ

  Η Σοφία Γκένωση-Βαγενά, εισήχθη στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος (τΓΙΥΠ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλο).

  Πολλά συγχαρητήρια, της ευχόμαστε μια λαμπρή φοιτητική ζωή!!

  ΔΙΑΚΡΙΣΗ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ

  Η Μυρσίνη Γκένωση-Βαγενά, εισήχθη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο).

  Πολλά συγχαρητήρια, της ευχόμαστε καλές σπουδές!

  ΔΙΑΚΡΙΣΗ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ

  Η Κυριακή Ζήκα (εγγονή της Κούλας Ρεμπεστέκου), εισήχθη στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑΠΕΙ).

  Της ευχόμαστε καλές σπουδές!

  ΠΕΝΘΟΣ

  Η Μαρία Κυριαζοπούλου του γένους Χαραλαμπόπουλου, απεβίωσε στις 7 Αυγούστου του 2023 στο Μόντρεαλ του Καναδά, σε τραγικό δυστύχημα.

  Απευθύνουμε τα θερμά μας συλληπτήρια στην οικογένειά και συγγενείς της.

  ΒΑΠΤΙΣΗ

  Ο Κωνσταντίνος Ντόσκας του Τριανταφύλλου και της Πηνελόπης και η Αγγελική Γεωργίου, βάπτισαν την κόρη τους Πηνελόπη το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Κρήνης Θεσσαλονίκης.

  Ευχόμαστε ολόθερμα στην οικογένεια να τους ζήσει και να χαίρονται το νέο όνομα.

  ΓΕΝΝΗΣΗ

  Ο Νικόλαος Κωσταρέλλος και η Αλεξάνδρα Βαγενά, έφεραν στο κόσμο μια κορούλα, στις 22 Ιουλίου 2023. Ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσει!

  ΒΑΠΤΙΣΗ

  Ο Στέλιος Αγγελόπουλος από Νυμφασία και η Χριστίνα Ηλιοπούλου από Βυτίνα, βάπτισαν τα δίδυμα αγοράκια τους, στις 22 Ιουνίου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λάστας. Το μυστήριο τέλεσε ο πατέρας Χρήστος Πετρόπουλος.

  Οι νεοφώτιστοι έλαβαν τα ονόματα 'Παναγιώτης' και 'Λεωνίδας'. Τους ευχόμαστε να είναι υγιείς, χαρούμενοι και ευλογημένοι στη ζωή τους και να τους χαίρεται η οικογένειά τους.

  ΠΕΝΘΟΣ

  Ο Κωνσταντίνος Καρατασάκης από Νυμφασία, απεβίωσε στις 21 Ιουλίου του 2023 στη Νυμφασία. Η εξόδιος ακολουθία του τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Νυμφασίας, στις 24 Ιουλίου 2023 και ετάφη στο Κοιμητήριο της Νυμφασίας.

  Απευθύνουμε τα θερμά μας συλληπτήρια στην οικογένειά του.

  ΓΑΜΟΣ

  Η Διαμάντω Κουντάνη, κόρη του Χαράλαμπου Κουντάνη και της Παναγιώτας Χαρίτου και ο Μιχάλης Μαγκλάσης του Χαράλαμπου και της Σταματίνας από την Τρίπολη, τέλεσαν τον γάμο τους στο Δημαρχείο Βυτίνας την 6η Ιουλίου 2023.

  Τους ευχόμαστε ολόψυχα να ζήσουν μια υπέροχη ζωή μαζί.

  ΔΙΑΚΡΙΣΗ-ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

  Η Καλλιόπη Ντόσκα του Τριανταφύλλου και της Πηνελόπης, αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), στις 5 Ιουλίου 2023.

  Ευχές για καλή σταδιοδρομία και επιτυχία με κάθε καλό!

  ΘΕΜΑΤΑ
  Γερβάσιος, Εκκλησία

  Ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘ΑΡΧΩΝ’ της λαμπρής εορτής των Αχαιών Αγίων στην Πάτρα

  Αναδημοσίευση ρεπορτάζ της λαμπρής εορτής των Αχαιών Αγίων στην Πάτρα, από την ηλεκτρονική εφημερίδα “ΑΡΧΩΝ”, με αναφορά στον Άγιο Γερβάσιο και στη Νυμφασία.

  www.arxon.gr

  Γερβάσιος, Εκδρομές, Εκκλησία

  Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη Τίμησης της Πράξεως Αγιοκατατάξεως του Ἁγίου Γερβασίου

  Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή για την Κωνσταντινούπολη, από 15 έως 20 του μηνός Δεκεμβρίου. Το προσκύνημα αυτό πραγματοποιείται με την ευκαιρία της επισήμου Υπογραφής, από τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.  Βαρθολομαίο, της Πράξεως Αγιοκατατάξεως του Ἁγίου…

  Περισσότερα
  Γερβάσιος, Εκκλησία, Πνευματικά

  Υποδοχή του ιερού λειψάνου και Αρχιερατικό Συλλείτουργο του Αγίου Γερβασίου στην Πάτρα

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί συμπατριώτες, Νυμφάσιοι! Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023, εορτή των Αχαιών Αγίων, στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στη Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί, από 07.00 π.μ έως 10.30 π.μ., Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά το οποίο θα έχει…

  Περισσότερα
  Βίντεο, Τηλεόραση

  Όλη η εκπομπή “Η Ζωή στο Χωριό” του καναλιού BEST TV

  Παρακολουθήστε το πρώτο μέρος του αφιερώματος στη Νυμφασία μας, το οποίο προβλήθηκε την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 στην εκπομπή “Η Ζωή στο Χωριό” από την τηλεοπτική συχνότητα του καναλιού “BEST T.V.  

  Περισσότερα
  Η κραυγή της Γορτυνίας

  Κάλεσμα του Δ. Συμβούλου Γορτυνίας, κ. Αγγελή Γ. Πετρόπουλου, μετά την αγιοκατάταξη του Αγίου Γερβασίου

  Γνωστοποιήσεις και κάλεσμα του Δημοτικού Συμβούλου Γορτυνίας, κου Αγγελή Γ. Πετρόπουλου, μετά την αγιοκατάταξη του Αγίου Γερβασίου του εκ Νυμφασίας. Ο συμπατριώτης μας, Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας, κος Αγγελής Γ. Πετρόπουλος, μας απέστειλε τα παρακάτω με την παράκληση να αναρτηθούν, προκειμένου…

  Περισσότερα
  Γερβάσιος, Εκκλησία

  Αγιοκατάταξη του Γέροντα Γερβάσιου Παρασκευόπουλου

  Αγαπητοί, απανταχού της γης, Νυμφάσιοι! Η σημερινή ημέρα, 16 Νοεμβρίου 2023, ξημέρωσε με το ευλογημένο άκουσμα της προσδοκώμενης και αναμενόμενης αγιοποίησης του επιφανούς τέκνου της γενέτειράς μας, Νυμφασίας, πατρός Γερβασίου Παρασκευόπουλου! Απεριόριστη και απερίγραπτη είναι η χαρά και η αγαλλίαση…

  Περισσότερα
  Γιορτές

  Ζήτω η 28η Οκτωβρίου, ζήτω το Έθνος !

  Η 28η Οκτωβρίου 1940, είναι μια μεγάλη ημέρα για την ιστορία της Ελλάδας. Οι Έλληνες θα γιορτάσουμε πάλι, στην εποχή πλέον της τεχνικής χαζο-νοημοσύνης, των θεσμών φόβου, ελέγχου και παρανοϊκών πολέμων, το βροντερό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 του Μεταξά…

  Περισσότερα
  Αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών στην Νυμφασία (Μαϊου 2023)
  Δήμος Γορτυνίας, Επικαιρότητα, Πολιτικά

  Αποτελέσματα στις Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

  Αποελέσματα σταυρών υποψηφίων Κοινότητας Νυμφασίας   Παναγιώτης Μέγας (Γορτυνία που μας αξίζει):  89 Ευστάθιος Κούλης (Ενώνουμε την Γορτυνία):  56 Λένα Βούλγαρη (Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας):  6 Σύμφωνα με τα πάνω αποτελέσματα, τοπικός πρόεδρος στην δημοτική κοινότητα της Νυμφασίας ορίζεται και πάλι,…

  Περισσότερα
  Βίντεο, Γιορτές, Εκκλησία, Ιερά Μονή Κερνίτσης, Φύση

  Εκδρομή στην Σφυρίδα, 23 Αυγούστου

  Πολλοί προσκυνητές από την Νυμφασία και τα γύρω χωριά, παρευρέθηκαν στις 23 Αυγούστου στο μικρό εκκλησάκι-ασκητήριο της Σφυρίδας (Μετόχι της Κερνίτσης), για να τιμήσουν την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ήταν μια αξέχαστη εκδρομή μέσα από το πανέμορφο και μοναδικό…

  Περισσότερα
  Αθλητισμός, Βίντεο, Βυτίνα, Σύλλογος

  Αθλητικοί αγώνες μπάσκετ, αντοχής και ταχύτητας στον Καραβάνο

  Το Σάββατο απόγευμα, 19 Αυγούστου 2023, την 7η ημέρα των εκδηλώσεων του Συλλόγου των Απανταχού Νυμφάσιων «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ», πραγματοποιήθηκαν αθλητικοί αγώνες μπάσκετ, αντοχής και ταχύτητας στο αθλητικό μας κέντρο “Καραβάνος”, για μικρούς και μεγαλύτερους. Οι αγώνες για άλλον έναν…

  Περισσότερα
  ΚΛΕΙΣΙΜΟ