Back to top

Σεπ

3

Ομιλία με θέμα «200 Χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821»

Έκτη ημέρα εκδηλώσεων, Σάββατο απόγευμα, 20 Αυγούστου 2022.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε, στο Δημοτικό Σχολείο της Νυμφασίας, ομιλία με το θέμα «200 Χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821», με ομιλητή τον κ. Βασίλη Σπανό.

Η ομιλία του κ. Βασίλη Σπανού πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και ολοκλήρωση των δύο (2) επίκαιρων ομιλιών, τις οποίες είχε προγραμματίσει ο Σύλλογος, με θεματολογία, αφ’ενός την συμπλήρωση εκατό (100) ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, αφ’ετέρου διακοσίων (200) ετών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821. Η ομιλία του κ. Σπανού, γλαφυρή, εμπεριστατωμένη, λεπτομερής και τεκμηριωμένη από πλήθος ιστορικών πηγών και στοιχείων, κατέδειξε την αξία, την σπουδαιότητα και την σημασία του αγώνα και των θυσιών των αγωνιστών της επανάστασης του 1821 και μας υπενθύμισε ότι τα έθνη και οι λαοί που θέλουν να ζήσουν αγωνίζονται για την ελευθερία τους και θυμούνται και τιμούν την ιστορία τους, τις παραδόσεις τους, τις πατρογονικές τους αξίες και τα όσια και τα ιερά τους! Διαφορετικά, είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστούν μέσα στον χρόνο!

Τιμή και Δόξα στους ήρωες αγωνιστές και μάρτυρες του 1821! Αθάνατοι!

Σεπ

2

Αναμνηστικές εικόνες από το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ»

Αναμνηστικές εικόνες από το ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ

Σεπ

1

«ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ»

Πέμπτη ημέρα εκδηλώσεων, Παρασκευή βράδυ, 19 Αυγούστου 2022.

Το “Αντάμωμα” είναι μία λέξη που περικλείει και υποδηλώνει πολλά περισσότερα νοήματα και έννοιες, από μία απλή λέξη! Περικλείει και υποδηλώνει το “σμίξιμο” το συναισθηματικό και την ανθρώπινη επαφή, την αγαπητική συνάντηση, την ενότητα, την ομόνοια, την αλληλεγγύη, την κοινή “περπατησιά” ανθρώπων που τους ενώνουν κοινές καταβολές, μνήμες και εμπειρίες μέσα στον χρόνο και που ανταμώνουν ξανά για να θυμηθούν, να ζήσουν και να μοιραστούν όμορφες και χαρούμενες ανθρώπινες στιγμές, μέσα σε μία “έκρηξη” συναισθημάτων, καλής διάθεσης, αλλά και αγάπης και νοσταλγίας για τον γενέθλιο τόπο και τους ανθρώπους του, ζώντες και κεκοιμημένους!

Έτσι και οι Νυμφάσιοι, την Παρασκευή το βράδυ, 19 Αυγούστου 2022, κάτω από τον έναστρο ουρανό, στην όμορφη και φιλόξενη πλατεία του χωριού μας, ένωσαν τα χέρια τους, τις καρδιές και τις ψυχές τους σε έναν αδιάσπαστο χορευτικό κύκλο που σηματοδοτούσε τον άρρηκτο κύκλο της ενότητας, καθώς και τον αέναο και διαρκή κύκλο των γενεών και της ζωής μέσα από τις κοινές καταβολές, τα δρώμενα και τα αξιακά πρότυπα μας και βίωσαν στιγμές ανεκτίμητης αξίας, απελευθερωμένοι από όλα τα περιττά για την περίσταση, μέχρι το ξημέρωμα!

Ευχαριστούμε τον Θεό, αλλά και τον κάθε ένα ξεχωριστά, συμπατριώτη Νυμφάσιο, για αυτό το “αντάμωμα” που όλοι βιώσαμε και μας έδωσε την ευκαιρία να νιώσουμε, για άλλη μία φορά, ότι “Η Αγάπη για την Νυμφασία, μας ενώνει και μας οδηγεί”!!! Συμπατριώτες, απανταχού της γης Νυμφάσιοι, πάντα έτσι, πάντα τέτοια!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

Ιούν

8

Πρόσκληση «ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ»

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΥΜΦΑΣΙΑΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»

Σας προσκαλούν, όπως προσέλθετε και παρευρεθείτε,
το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00,
στη Νυμφασία Γορτυνίας,
στις εορταστικές – θρησκευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή
της πολιούχου μας «ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ», καθώς επίσης και στην παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία θα επακολουθήσει.

Με τιμή,

Ο Τοπικός Εκπρόσωπος
Κοινότητας Νυμφασίας Γορτυνίας
Ιωάννης Παλούκος

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Νυμφασίων
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»
Κυριάκος Τρ. Παναγόπουλος

Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου
Τριαντάφυλλος Κωσταρέλος
Παρασκευή Ζαχαροδήμου
Ευστάθιος Παναγόπουλος
Αθανάσιος Αθανασιάδης
Φίλιππος Παναγόπουλος
Δημήτριος Αθανασιάδης

Σεπ

2

ΝΥΜΦΑΣΙΑ – Αύγουστος 2019

Ανασκόπηση των γεγονότων του δεκαπενταυγούστου 2019 στην Νυμφασία.

…και του Χρόνου με Υγεία !!!

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας