Η έναρξη των εορταστικών-θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον Εορτασμό της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Νυμφασία πραγματοποιήθηκε με την τέλεση, το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της Πεντηκοστής, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ.κ. Νικηφόρος, με συλλειτουργούς του τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Αυγουστίνο Καραμπά, τον εφημέριο του Ιερού μας Ναού, πατέρα Κωνσταντίνο Πισιμίση, τους εκ Νυμφασίας καταγόμενους, αντίστοιχα, πατέρες Χρήστο Πετρόπουλο και Σωτήριο Χούσο, τον πατέρα Νικόλαο Ντάβο, εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνος Βυτίνας και τον πατέρα Χρήστο Κυριακόπουλο, Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Κατά τον Μέγα Εσπερινό έγινε και η περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος γύρω από τον ναό, με πλήθος κόσμου να ακολουθεί με θρησκευτική κατάνυξη και χαρά την λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους, οι οποίοι, ως εκπρόσωποι Θεσμών, Αρχών και Συλλογικοτήτων, παρέστησαν, το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της πολιούχου μας Αγίας Τριάδος και συγκεκριμένα τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κο Γεώργιο Παπαηλιού, τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον πρώην Υπουργό και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης  της Π. Ε. Αρκαδίας, Κο Πέτρο Τατούλη, τον Δήμαρχο Γορτυνίας, Κο Ευστάθιο Κούλη, τον Αντιδήμαρχο Γορτυνίας, Δ.Ε. Βυτίνας, Κο Σταύρο Δημάκο, τον Τοπικό Εκπρόσωπο Κοινότητας Νυμφασίας, Κο Ιωάννη Παλούκο, τον Τοπικό Σύμβουλο Κοινότητας Παναγίτσας, Κο Παναγιώτη Παλούκο, τον Υπεύθυνο Τύπου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Κο Νικόλαο Αρβανίτη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Οχθιωτών Κα Βανέσσα Μπουρνά.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού μας.

Τέλος, τις θερμές δημόσιες ευχαριστίες μας αξίζουν, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Κος Ευστάθιος Κούλης, καθώς επίσης και ο Διευθυντής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗ. ΚΕ. Γ. ), Κος Πάικος Αναγνωστόπουλος, για την υλική υποστήριξη, συνδρομή και συνεισφορά τους στην διοργάνωση της παραδοσιακής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης – πανήγυρης, η οποία συνόδευσε και ολοκλήρωσε τον λαμπρό εορτασμό της πρώτης ημέρας για την πολιούχο μας Αγία Τριάδα.

Ακολουθεί βίντεο και φωτογραφικό υλικό.