Back to top

Σεπ

11

Ο Ναός της Αγίας Τριάδος και το υπό διαμόρφωση Αρχονταρίκι του

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022. Μία μικρή περιήγηση στο λίκνο του χωριού μας, της Νυμφασίας μας, που είναι ο περικαλλής Ιερός μας Ναός της Αγίας Τριάδος και συγκεκριμένα στον εξωτερικό και στον προαύλιο χώρο του και στο υπό διαμόρφωση Αρχονταρίκι του! Η περιήγηση αυτή αφιερώνεται, ως παρηγοριά, σε όλους εκείνους τους συμπατριώτες Νυμφάσιους και ιδιαίτερα στους ξενητεμένους αδελφούς μας, οι οποίοι έχουν καιρό να βρεθούν στη γενέθλια γη, έτσι ώστε να αντλήσουν δύναμη, παρηγοριά, αισιοδοξία και ελπίδα, μέχρι την στιγμή που θα επισκεφθούν τον γενέθλιο τόπο και θα προσκυνήσουν την χάρη της πολιούχου μας Αγίας Τριάδος!

 

 

Κατηγορία Βίντεο, Εκκλησία

Σεπ

6

Αποκαλυπτήρια της επιτοίχιας πλάκας αφιερωμένης στην μνήμη του πατρός Γερβάσιου Παρασκευόπουλου

Έβδομη και τελευταία ημέρα εκδηλώσεων, Κυριακή απόγευμα, 21 Αυγούστου 2022.

Τελέστηκε Ιερά Παράκληση, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Νυμφασίας, χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, πατρός Ιακώβου Κανάκη, συνεπικουρουμένου από τον ιερέα της Νυμφασίας, πατέρα Κωνσταντίνο Πισιμίση και τους ορμώμενους εκ Νυμφασίας, πατέρες Χρήστο Πετρόπουλο και Σωτήριο Χούσο.

Μετά το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως, οι πατέρες μετέβησαν μετά του εκκλησιάσματος στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, όπου, μετά από μία σεμνή, λιτή και συγκινητική για όλους τους συμμετέχοντες παρευρισκομένους τελετή, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της επιτοίχιας πλάκας, η οποία έχει τοποθετηθεί στον εν λόγω χώρο και η οποία φιλοτεχνήθηκε με επιμέλεια του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμία, προς τιμή και σε μνήμη του καταγομένου εκ Νυμφασίας, μακαριστού Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου, πατρός Γερβασίου Παρασκευόπουλου.

Στη τελετή των αποκαλυπτηρίων τιμήθηκε, από τον πατέρα Ιάκωβο Κανάκη, για την ανιδιοτελή, πολύχρονη, ακατάπαυστη και ακαταπόνητη προσφορά της στη διατήρηση, στη Νυμφασία, ζωντανής της ιεράς μνήμης του αοιδίμου πατρός Γερβασίου, η, καθ’όλα, αξιέπαινη προς τούτο, κα Σοφία Σκρουφούτα, την οποία ευγνωμονούμε όλοι και την ευχαριστούμε τα μέγιστα, για ο,τι, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, έχει, σχετικά, προσφέρει!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Δείτε τις εικόνες από τα αποκαλυπτήρια της επιτοίχιας πλάκας προς τιμή του πατρός Γερβάσιου Παρασκευόπουλου.

 

Σεπ

3

Ομιλία με θέμα «200 Χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821»

Έκτη ημέρα εκδηλώσεων, Σάββατο απόγευμα, 20 Αυγούστου 2022.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε, στο Δημοτικό Σχολείο της Νυμφασίας, ομιλία με το θέμα «200 Χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821», με ομιλητή τον κ. Βασίλη Σπανό.

Η ομιλία του κ. Βασίλη Σπανού πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και ολοκλήρωση των δύο (2) επίκαιρων ομιλιών, τις οποίες είχε προγραμματίσει ο Σύλλογος, με θεματολογία, αφ’ενός την συμπλήρωση εκατό (100) ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, αφ’ετέρου διακοσίων (200) ετών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821. Η ομιλία του κ. Σπανού, γλαφυρή, εμπεριστατωμένη, λεπτομερής και τεκμηριωμένη από πλήθος ιστορικών πηγών και στοιχείων, κατέδειξε την αξία, την σπουδαιότητα και την σημασία του αγώνα και των θυσιών των αγωνιστών της επανάστασης του 1821 και μας υπενθύμισε ότι τα έθνη και οι λαοί που θέλουν να ζήσουν αγωνίζονται για την ελευθερία τους και θυμούνται και τιμούν την ιστορία τους, τις παραδόσεις τους, τις πατρογονικές τους αξίες και τα όσια και τα ιερά τους! Διαφορετικά, είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστούν μέσα στον χρόνο!

Τιμή και Δόξα στους ήρωες αγωνιστές και μάρτυρες του 1821! Αθάνατοι!

Σεπ

1

«ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ»

Πέμπτη ημέρα εκδηλώσεων, Παρασκευή βράδυ, 19 Αυγούστου 2022.

Το “Αντάμωμα” είναι μία λέξη που περικλείει και υποδηλώνει πολλά περισσότερα νοήματα και έννοιες, από μία απλή λέξη! Περικλείει και υποδηλώνει το “σμίξιμο” το συναισθηματικό και την ανθρώπινη επαφή, την αγαπητική συνάντηση, την ενότητα, την ομόνοια, την αλληλεγγύη, την κοινή “περπατησιά” ανθρώπων που τους ενώνουν κοινές καταβολές, μνήμες και εμπειρίες μέσα στον χρόνο και που ανταμώνουν ξανά για να θυμηθούν, να ζήσουν και να μοιραστούν όμορφες και χαρούμενες ανθρώπινες στιγμές, μέσα σε μία “έκρηξη” συναισθημάτων, καλής διάθεσης, αλλά και αγάπης και νοσταλγίας για τον γενέθλιο τόπο και τους ανθρώπους του, ζώντες και κεκοιμημένους!

Έτσι και οι Νυμφάσιοι, την Παρασκευή το βράδυ, 19 Αυγούστου 2022, κάτω από τον έναστρο ουρανό, στην όμορφη και φιλόξενη πλατεία του χωριού μας, ένωσαν τα χέρια τους, τις καρδιές και τις ψυχές τους σε έναν αδιάσπαστο χορευτικό κύκλο που σηματοδοτούσε τον άρρηκτο κύκλο της ενότητας, καθώς και τον αέναο και διαρκή κύκλο των γενεών και της ζωής μέσα από τις κοινές καταβολές, τα δρώμενα και τα αξιακά πρότυπα μας και βίωσαν στιγμές ανεκτίμητης αξίας, απελευθερωμένοι από όλα τα περιττά για την περίσταση, μέχρι το ξημέρωμα!

Ευχαριστούμε τον Θεό, αλλά και τον κάθε ένα ξεχωριστά, συμπατριώτη Νυμφάσιο, για αυτό το “αντάμωμα” που όλοι βιώσαμε και μας έδωσε την ευκαιρία να νιώσουμε, για άλλη μία φορά, ότι “Η Αγάπη για την Νυμφασία, μας ενώνει και μας οδηγεί”!!! Συμπατριώτες, απανταχού της γης Νυμφάσιοι, πάντα έτσι, πάντα τέτοια!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

Αυγ

29

Πρωινή πεζοπορία στο Μάιναλο

Πέμπτη ημέρα εκδηλώσεων, Παρασκευή πρωί, 19.08.2022.

Πραγματοποιήθηκε πρωινή πεζοπορία στο Μαίναλο και συγκεκριμένα στη περιοχή της Ελάτης, μέσα από ορεινά μαγευτικά μονοπάτια. Η επαφή με την φύση αποζημίωσε τους συμμετέχοντες στην οδοιπορία που θαύμασαν την ομορφιά και το φυσικό κάλλος και αυτής της περιοχής του Μαινάλου.
Θερμά ευχαριστήρια και στην Explore Mainalo του Παναγιώτη Δ. Παναγόπουλου για τον αδιάκοπο καθαρισμό και  συντήρηση των μονοπατιών, αλλά και την παροχή λεπτομερή χάρτη για την ομαλή διεξαγωγή της πεζοπορίας μας.

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας