Back to top

Σεπ

14

Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

14 Σεπτεμβρίου 2022! Εορτάζουμε την πολύ μεγάλη εορτή της Παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού!

Η σημερινή εορτή εορτάστηκε στη Νυμφασία με την τέλεση Ιεράς Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στο κέντρο του οποίου είχε τοποθετηθεί, προς προσκύνηση, όμορφα στολισμένος, Τίμιος Σταυρός του Χριστού και Κυρίου μας! Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το εκκλησίασμα, μαζί με τον Ιερέα μας και τους ψάλτες μας, μετέβησαν στο νεοδιαμορφωθέν Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού μας, για την συντροφική παρέα και τον καθιερωμένο πρωινό καφέ!

Πολλά και θερμά Συγχαρητήρια στις συμπατριώτισσες και στους συμπατριώτες που εκτιμούν και αξιοποιούν, τόσο όμορφα, συντροφικά και αγαπητικά, μετά την Θεία Λειτουργία,την δυνατότητα της ύπαρξης ενός παραδοσιακού, όμορφου και φιλόξενου Αρχονταρικιού στον προαύλιο χώρο του Ιερού μας Ναού!

Χρόνια Πολλά, Καλά και Ευλογημένα, με υγεία, σε όλες και όλους τους απανταχού της γης Νυμφάσιες και Νυμφάσιους!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου. Υ.Γ.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο μας απέστειλε η κα Αγγελική Καρρά, την οποία και ευχαριστούμε θερμά!

 

Σεπ

8

Το Γενέσιο της Θεοτόκου

8 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη.
Εορτάζουμε το Γενέσιο της Θεοτόκου!

Η γενέθλια πατρίδα μας, η Νυμφασία, εόρτασε την μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή με Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε, ιερουργούντος του εφημερίου της Νυμφασίας, πατρός Κωνσταντίνου Πισιμίση, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου της Νυμφασίας με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, αντίστοιχης της μεγάλης αυτής εορτής και με την παρουσία πλήθους συμπατριωτών.

Πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση- περιφορά της εορταζούσης Ιεράς Εικόνας του Γενεσίου της Θεοτόκου, πέριξ του Ιερού Ναού και Αρτοκλασία. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο εσπερινός στον ίδιο Ιερό Ναό, ιερουργούντος του πατρός Χρήστου Πετρόπουλου.

Χρόνια Πολλά, Καλά και Ευλογημένα, με υγεία, σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες κατά την σημερινή μεγάλη Θεομητορική εορτή!

 

Αυγ

30

Εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή

Στις 29 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή, του επονομαζόμενου στη Νυμφασία και Θερμολόγου, στον ομώνυμο Ναό του, στη Νυμφασία.

Παραθέτουμε και φωτογραφίες από τον πρωινό καφέ με όμορφες παρέες συμπατριωτών, στον “Παναγόπουλο“, μετά τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό (28/8). Αξία ανεκτίμητη.

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλους τους συμπατριώτες!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

Ιούν

29

Εορτασμός του Αγίου Πέτρου στον Άγιο Πέτρο Νυμφασίας

@Diamantw Kountani

Κατηγορία Γιορτές

Ιούν

19

Αγαπητοί Συμπατριώτες, όπου γης, Νυμφάσιοι!

Στον απόηχο των πραγματοποιηθεισών εορταστικών- θρησκευτικών εκδηλώσεων στον γενέθλιο τόπο μας, επί τη εορτή της πολιούχου μας “Αγίας Τριάδος”, επιθυμούμε, ολόψυχα και ολόθερμα, να απευθύνουμε τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μας σε όλους όσους συμμετείχαν στις παραπάνω εορταστικές- θρησκευτικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα, στον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Ιάκωβο Κανάκη και τους συλλειτουργούς του, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Αυγουστίνο Καραμπά, τον εφημέριο του Ιερού μας Ναού, πατέρα Κωνσταντίνο Πισιμίση και τους εκ Νυμφασίας καταγόμενους και ορμώμενους, αντίστοιχα, πατέρες Χρήστο Πετρόπουλο και Σωτήριο Χούσο.

Επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε και όλους εκείνους, οι οποίοι, ως εκπρόσωποι Θεσμών, Αρχών και Συλλογικοτήτων, παρέστησαν, το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της πολιούχου μας Αγίας Τριάδος και συγκεκριμένα στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κο Γεώργιο Παπαηλιού, στον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Αρκαδίας, Κο Εμμανουήλ Σκαντζό, στον Δήμαρχο Γορτυνίας, Κο Ευστάθιο Κούλη, στον Αντιδήμαρχο Γορτυνίας, Δ.Ε. Βυτίνας, Κο Σταύρο Δημάκο, στην Αντιδήμαρχο Γορτυνίας, Δ.Ε. Λαγκαδίων, Κα Παναγιώτα (Πέννυ) Μπέτσα, στον Δημοτικό Σύμβουλο Γορτυνίας και Πρόεδρο του Δ. Σ. Μεθυδρίου, Κο Αθανάσιο Τρυφωνόπουλο, στον Τοπικό Εκπρόσωπο Κοινότητας Νυμφασίας, Κο Ιωάννη Παλούκο, στην Τοπική Εκπρόσωπο Κοινότητα Καμενίτσας, Κα Μαρία Τρυφωνοπούλου, στον Τοπικό Σύμβουλο Κοινότητας Παναγίτσας, Κο Παναγιώτη Παλούκο και στον Πρόεδρο της Παγγορτυνιακής Ενώσεως, Κο Παναγιώτη Πλέσσια.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, ο οποίος έψαλε συνοδεία των Ιεροψαλτών του Ιερού μας Ναού, Κο Βασίλειο Γεωργαρά.

Τέλος, τις θερμές δημόσιες ευχαριστίες μας αξίζουν, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Κος Ευστάθιος Κούλης, καθώς επίσης και ο Διευθυντής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗ. ΚΕ. Γ. ), Κος Πάικος Αναγνωστόπουλος, για την υλική υποστήριξη, συνδρομή και συνεισφορά τους στην διοργάνωση της παραδοσιακής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης – πανήγυρης, η οποία συνόδευσε και ολοκλήρωσε τον λαμπρό εορτασμό της πολιούχου μας Αγίας Τριάδος.

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Νυμφασίων “Η Αγία Τριάς” –

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας