Back to top

Σεπ

14

Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

14 Σεπτεμβρίου 2022! Εορτάζουμε την πολύ μεγάλη εορτή της Παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού!

Η σημερινή εορτή εορτάστηκε στη Νυμφασία με την τέλεση Ιεράς Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στο κέντρο του οποίου είχε τοποθετηθεί, προς προσκύνηση, όμορφα στολισμένος, Τίμιος Σταυρός του Χριστού και Κυρίου μας! Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το εκκλησίασμα, μαζί με τον Ιερέα μας και τους ψάλτες μας, μετέβησαν στο νεοδιαμορφωθέν Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού μας, για την συντροφική παρέα και τον καθιερωμένο πρωινό καφέ!

Πολλά και θερμά Συγχαρητήρια στις συμπατριώτισσες και στους συμπατριώτες που εκτιμούν και αξιοποιούν, τόσο όμορφα, συντροφικά και αγαπητικά, μετά την Θεία Λειτουργία,την δυνατότητα της ύπαρξης ενός παραδοσιακού, όμορφου και φιλόξενου Αρχονταρικιού στον προαύλιο χώρο του Ιερού μας Ναού!

Χρόνια Πολλά, Καλά και Ευλογημένα, με υγεία, σε όλες και όλους τους απανταχού της γης Νυμφάσιες και Νυμφάσιους!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου. Υ.Γ.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο μας απέστειλε η κα Αγγελική Καρρά, την οποία και ευχαριστούμε θερμά!

 

Σεπ

11

Ο Ναός της Αγίας Τριάδος και το υπό διαμόρφωση Αρχονταρίκι του

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022. Μία μικρή περιήγηση στο λίκνο του χωριού μας, της Νυμφασίας μας, που είναι ο περικαλλής Ιερός μας Ναός της Αγίας Τριάδος και συγκεκριμένα στον εξωτερικό και στον προαύλιο χώρο του και στο υπό διαμόρφωση Αρχονταρίκι του! Η περιήγηση αυτή αφιερώνεται, ως παρηγοριά, σε όλους εκείνους τους συμπατριώτες Νυμφάσιους και ιδιαίτερα στους ξενητεμένους αδελφούς μας, οι οποίοι έχουν καιρό να βρεθούν στη γενέθλια γη, έτσι ώστε να αντλήσουν δύναμη, παρηγοριά, αισιοδοξία και ελπίδα, μέχρι την στιγμή που θα επισκεφθούν τον γενέθλιο τόπο και θα προσκυνήσουν την χάρη της πολιούχου μας Αγίας Τριάδος!

 

 

Κατηγορία Βίντεο, Εκκλησία

Σεπ

8

Το Γενέσιο της Θεοτόκου

8 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη.
Εορτάζουμε το Γενέσιο της Θεοτόκου!

Η γενέθλια πατρίδα μας, η Νυμφασία, εόρτασε την μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή με Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε, ιερουργούντος του εφημερίου της Νυμφασίας, πατρός Κωνσταντίνου Πισιμίση, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου της Νυμφασίας με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, αντίστοιχης της μεγάλης αυτής εορτής και με την παρουσία πλήθους συμπατριωτών.

Πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση- περιφορά της εορταζούσης Ιεράς Εικόνας του Γενεσίου της Θεοτόκου, πέριξ του Ιερού Ναού και Αρτοκλασία. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο εσπερινός στον ίδιο Ιερό Ναό, ιερουργούντος του πατρός Χρήστου Πετρόπουλου.

Χρόνια Πολλά, Καλά και Ευλογημένα, με υγεία, σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες κατά την σημερινή μεγάλη Θεομητορική εορτή!

 

Σεπ

6

Αποκαλυπτήρια της επιτοίχιας πλάκας αφιερωμένης στην μνήμη του πατρός Γερβάσιου Παρασκευόπουλου

Έβδομη και τελευταία ημέρα εκδηλώσεων, Κυριακή απόγευμα, 21 Αυγούστου 2022.

Τελέστηκε Ιερά Παράκληση, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Νυμφασίας, χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, πατρός Ιακώβου Κανάκη, συνεπικουρουμένου από τον ιερέα της Νυμφασίας, πατέρα Κωνσταντίνο Πισιμίση και τους ορμώμενους εκ Νυμφασίας, πατέρες Χρήστο Πετρόπουλο και Σωτήριο Χούσο.

Μετά το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως, οι πατέρες μετέβησαν μετά του εκκλησιάσματος στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, όπου, μετά από μία σεμνή, λιτή και συγκινητική για όλους τους συμμετέχοντες παρευρισκομένους τελετή, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της επιτοίχιας πλάκας, η οποία έχει τοποθετηθεί στον εν λόγω χώρο και η οποία φιλοτεχνήθηκε με επιμέλεια του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμία, προς τιμή και σε μνήμη του καταγομένου εκ Νυμφασίας, μακαριστού Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου, πατρός Γερβασίου Παρασκευόπουλου.

Στη τελετή των αποκαλυπτηρίων τιμήθηκε, από τον πατέρα Ιάκωβο Κανάκη, για την ανιδιοτελή, πολύχρονη, ακατάπαυστη και ακαταπόνητη προσφορά της στη διατήρηση, στη Νυμφασία, ζωντανής της ιεράς μνήμης του αοιδίμου πατρός Γερβασίου, η, καθ’όλα, αξιέπαινη προς τούτο, κα Σοφία Σκρουφούτα, την οποία ευγνωμονούμε όλοι και την ευχαριστούμε τα μέγιστα, για ο,τι, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, έχει, σχετικά, προσφέρει!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Δείτε τις εικόνες από τα αποκαλυπτήρια της επιτοίχιας πλάκας προς τιμή του πατρός Γερβάσιου Παρασκευόπουλου.

 

Αυγ

30

Εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή

Στις 29 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή, του επονομαζόμενου στη Νυμφασία και Θερμολόγου, στον ομώνυμο Ναό του, στη Νυμφασία.

Παραθέτουμε και φωτογραφίες από τον πρωινό καφέ με όμορφες παρέες συμπατριωτών, στον “Παναγόπουλο“, μετά τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό (28/8). Αξία ανεκτίμητη.

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλους τους συμπατριώτες!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας