Back to top

Μάι

3

Σύλλογος Νυμφασίας ‘Η Αγία Τριάς’

Προσκύνημα, ευχαριστιακό, δοξολογικό και προσευχητικό, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου- Παναγίας Κερνίτσης!

“Υπεραγία Θετόκε σώσον ημάς. Την πάσαν ελπίδα μας εις σε ανατιθέμεθα, Μήτερ του Θεού φύλαξον ημάς υπό την σκέπην Σου”!

 

Απρ

24

ΣΟΚ! Λύματα στον Μυλάοντα ποταμό

Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε σήμερα ανήμερα της Ανάστασης του Κυρίου μια βόλτα στο ποτάμι της Νυμφασίας, τον Μυλάοντα ποταμό. Όπως μπορείτε να δείτε στις υλικό που καταγράψαμε, ο ποταμός ήταν πολύ βρώμικος, με φυσαλίδες και δυσωδία, απλά ένα σοκ για την υδρόβια ζωή του ποταμού, τον επισκέπτη και γενικότερα το περιβάλλον της Νυμφασίας.

Πρέπει επειγόντως να βρεθούν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος, ώστε να γίνει άμεσα κάτι να αποκατασταθεί ο ποταμός και να γυρίσει στην κανονική του κατάσταση. Υπάρχουν φήμες ότι ρίχνεται ο βιολογικός της Βυτίνας στον ποταμό, κάτι που ακούγεται λογικό διότι ο ποταμός έχει περισσότερο την όψη ενός βόθρου, παρά ενός ποταμού.

Το Nymfasia.gr παρακαλεί να ενεργοποιηθούν ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιοι φορείς, δήμαρχος, τοπική κοινότητα, σύλλογοι των χωριών Βυτίνας, Νυμφασίας, Καμενίτσας για τον Μυλάοντα μας, ο οποίος είναι ζωή και ομορφιά του τόπου. Λόγο της ημέρας, η σκέψη ήταν να σιωπήσουμε, αλλά το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που θεωρήσαμε καλό για τον τόπο να αναφερθεί το ζήτημα ώστε να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι και να αναλάβουν δράση το συντομότερο.

 

 

Απρ

23

Η περιφορά του Επιταφίου στην Νυμφασία

Μέσα με μια κατανυκτική ατμόσφαιρα πλήθος πιστών κάθε ηλικίας βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Νυμφασίας για να παρακολουθήσουν την Ιερά Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και να προσκυνήσουν το Άχραντο Σώμα του Θεανθρώπου που μετά την σταύρωσή του παρέδωσε το πνεύμα στον Θεό Πατέρα του με εκείνη την μνημειώδη λέξη, «Τετέλεσται», που αναφώνησε όντας επί του Σταυρού εν μέσω των δύο ληστών.

Επακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου με ένα σύντομο γύρω του χωριού με κατάληξη τον προαύλιου χώρο του Ιερού Ναου. Ο Επιτάφιος ήταν πολύ όμορφα στολισμένος και η ιερά ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ όλο το εκκλησίασμα έψαλλε τα εγκώμια με περίσσια κατάνυξη εν αναμονή της Ανάστασης του Κυρίου.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Ευχή μας το Άγιο Φως να δίνει στις ψυχές όλων Αγάπη,
Δύναμη, Χαρά και Σοφία!

 

Μαρ

20

Εκλογές Συλλόγου, το νέο Δ.Σ. 2022-2025

Με μειωμένη αλλά σημαντική προσέλευση συμπατριωτών, ο Σύλλογος Απανταχού Νυμφασιών “Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ” διεξήγαγε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης.

Από τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών η νέα σύνθεση του Δ/Σ είναι η εξής

Άκης Παναγόπουλος (52),
Ευστάθιος Παναγόπουλος (52),
Θανάσης Αθανασιάδης (47),
Κωσταρέλλος Τριαντάφυλλος (47),
Αθανασιάδης Άκης (42),
Φίλιππος Παναγόπουλος (42),
Βούλα Ζαχαροδήμου (32)

Αναπληρωματικά μέλη ο Σκρουφούτας Χαράλαμπος (30) και Ανδρέας Καραμούζης (16).

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και σύντομα θα προχωρήσει σε συνέλευση για την ταξιθέτηση των εκλεγέντων και την οργάνωση των νέων καθηκόντων.

 

Δεκ

29

Μήνας αναμνήσεων της Φορτούνας: Πριν σαράντα και κάτι… (5)

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΤΗΣ  ΦΟΡΤΟΥΝΑΣ: 

Η φωτογραφία  δεν  είναι τίποτα  άλλο παρά η ανάγκη  μας να παγιδεύσουμε  τον  χρόνο. Ξεφυλλίζοντας παλιές  φωτογραφίες είναι  σαν να ξαναζούμε  τα γεγονότα. Όλα αυτά  τα «κλίκ» έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα για εμάς…

Πάνω σειρά: Νίκος Ηλιόπουλος, Πάνος Κουντάνης, Αγγελής Πετρόπουλος, Γεώργιος Μπασούκος, Κυριάκος Παναγόπουλος, Βασίλης. Α.Παλούκος, Γιάννης Παλούκος, Νικολής Κοκκινασίδης, Βασίλης Κεφάλας

Κάτω σειρά: Μιχάλης  Βλαβιανός, Βασίλης Αρβανίτης, Τάσος Κέννος, Δημήτρης Κεφάλας, Μάριος Καρατασάκης, Ανδρέας Δημητρόπουλος, Βασίλης Παναγόπουλος.

 

(Από αρχείο Δημήτρη Κεφάλα)

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας