Με λαμπρότητα, κατάνυξη και βαθιά συγκίνηση τίμησε και φέτος η Νυμφασία την πολιούχο και προστάτιδά της, την Αγία Τριάδα, μέσα από ένα διήμερο εορταστικών, λατρευτικών και παραδοσιακών εκδηλώσεων που ένωσαν την πίστη, τη μνήμη και το αντάμωμα των Νυμφασίων, των φίλων του χωριού, των επισκεπτών και όλων των πιστών που συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή γιορτή.
Το Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, τελέστηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νυμφασίας ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, ακολούθησαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Η Αγία Τριάδα για τη Νυμφασία δεν είναι μόνο μία εορτή. Είναι ρίζα, μνήμη, προσευχή και επιστροφή. Είναι η στιγμή που το χωριό ξαναβρίσκει τον παλμό του μέσα στην πίστη και την κοινή χαρά.
Σάββατο 30 Μαΐου 2026: Ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός
Το απόγευμα του Σαββάτου, με την παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος.
Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν επίσης ο π. Νικόλαος Ντάβος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Βυτίνας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Πισιμίσης, εφημέριος του χωριού μας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πετρόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Χούσος και ο διάκονος π. Δημήτριος Πολυχρονόπουλος.
Η ατμόσφαιρα μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό ήταν γεμάτη ευλάβεια. Οι ψαλμωδίες, το φως των κεριών, τα πρόσωπα των ανθρώπων και η παρουσία των συγχωριανών δημιούργησαν μια εικόνα βαθιάς πνευματικής ενότητας.
Η περιφορά της Ιεράς Εικόνας
Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος, με τους πιστούς να ακολουθούν με κατάνυξη στους δρόμους του χωριού.
Η εικόνα πέρασε ξανά μέσα από τη Νυμφασία, όπως κάθε χρόνο, φωτίζοντας σπίτια, μνήμες και καρδιές. Ήταν μία από εκείνες τις στιγμές όπου η παράδοση δεν μοιάζει μακρινή, αλλά ζωντανή, παρούσα και βαθιά ανθρώπινη.
Η περιφορά της Εικόνας είναι κάθε χρόνο μια σιωπηλή υπόσχεση: ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται, προσεύχονται και επιστρέφουν, το χωριό θα μένει ζωντανό.
Το πανηγύρι στην πλατεία της Νυμφασίας
Το βράδυ του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων, η Νυμφασία φόρεσε το γιορτινό της πρόσωπο και η κεντρική πλατεία γέμισε μουσική, φωνές, χαμόγελα και χορό.
Το παραδοσιακό πανηγύρι αποτέλεσε για ακόμη μία χρονιά σημείο συνάντησης για τους Νυμφάσιους, τους φίλους του χωριού και τους επισκέπτες. Η χαρά του ανταμώματος, το τραγούδι και η συμμετοχή του κόσμου έδωσαν στην πλατεία τον παλμό που της αξίζει.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία και πραγματοποίηση της βραδιάς, καθώς και όσους βρέθηκαν κοντά μας για να τιμήσουν την εορτή της Αγίας Τριάδος.
Κυριακή 31 Μαΐου 2026: Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Την Κυριακή, ημέρα αφιερωμένη στην εορτή της Αγίας Τριάδος στη Νυμφασία, τελέστηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.
Στην Ιερά Ακολουθία συλλειτούργησαν οι πατέρες: ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Αγγελίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Πισιμίσης, εφημέριος του χωριού μας, και ο Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Χούσος.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε κλίμα ευλάβειας και πνευματικής χαράς, με τους πιστούς να συμμετέχουν στην εορτή της πολιούχου του χωριού μας, κρατώντας ζωντανό έναν δεσμό που περνά από γενιά σε γενιά.
Στιγμές ανθρώπινης ζεστασιάς μετά τη Θεία Λειτουργία
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η ημέρα συνεχίστηκε με πιο ανθρώπινες, καθημερινές και ζεστές στιγμές. Ο καφές, οι συζητήσεις, οι ευχές και τα χαμόγελα έγιναν κι αυτά μέρος της γιορτής.
Γιατί κάθε τέτοια ημέρα δεν τελειώνει με την τελευταία ψαλμωδία. Συνεχίζεται στις κουβέντες των ανθρώπων, στα βλέμματα, στις αναμνήσεις και στην αίσθηση ότι όλοι, έστω για λίγο, γίναμε ξανά μια μεγάλη οικογένεια.
Ευχαριστίες
Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Νυμφασίας, στον εφημέριο του χωριού μας π. Κωνσταντίνο Πισιμίση, στον Τοπικό Εκπρόσωπο της Κοινότητας Νυμφασίας, στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Νυμφασίων «Η Αγία Τριάς», καθώς και σε όλους τους εθελοντές και παρευρισκόμενους που συνέβαλαν ώστε η φετινή εορτή να πραγματοποιηθεί με σεβασμό, τάξη και αγάπη για τον τόπο μας.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Η χάρη της Αγίας Τριάδος να σκεπάζει τη Νυμφασία, τους κατοίκους της και όλους τους απανταχού Νυμφάσιους.
Και του χρόνου, με υγεία, πίστη και καλή αντάμωση στη Νυμφασία μας.


















































































































