Θρησκευτική πανήγυρη – χορός και ξένοι προσκεκλημένοι στη Νυμφασία για την Αγία Τριάδα

Την προστάτιδά της Αγία Τριάδα γιόρτασε με κάθε θρησκευτική ευλάβεια η Νυμφασία στη ΔΕ Βυτίνας του Δήμου Γορτυνίας. Το Σάββατο το βράδυ εψάλη μέγας αρχιερατικός εσπερινός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμία και ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας. Αρκετός ήταν ο κόσμος που συμμετείχε στην εκκλησιαστική πανήγυρη  και παρακολούθησε με ιδιαίτερη κατάνυξη την ομιλία του Μητροπολίτη για την Αγία Τριάδα και για το τι είναι Θεός.

Ακολούθησε γλέντι στην πλατεία του χωριού με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια ενώ έκπληξη αποτέλεσε ο χορός των ιερωμένων αλλά και του καλεσμένου παρουσιαστή του Travel Channel Τζόναθαν Φάνγκ, που βρίσκεται στην περιοχή μας με αφορμή και τα εγκαίνια του πρώτου διεθνώς πιστοποιημένου μονοπατιού της χώρας μας που βρίσκεται στην Γορτυνία και δηλώνει καταγοητευμένος από την Αρκαδία.
Για το μονοπάτι που περνά και από τη Νυμφασία και μπορεί να προσφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη του χωριού μίλησαν στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης ο Πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Σπηλιώτης και ο Πρόεδρος των Απανταχού Νυμφασιωτών Γιώργος Παπαδάκης.

Να σημειώσουμε πως από τη Νυμφασία περνά και το διεθνές μονοπάτι που διασχίζει περιοχές από τη Βόρεια ως τη Νότια Ευρώπη, το Ε4.

Στην θρησκευτική εορτή και στο γλέντι βρέθηκε και η πολιτευτής Εύη Τατούλη, η οποία ήταν και η παρουσιάστρια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του μονοπατιού την επόμενη μέρα, Κυριακή 31 Μαΐου στη Στεμνίτσα.

Δείτε βίντεο από τον εσπερινό και τη λιτανεία καθώς και το χορό που ακολούθησε στην πλατεία του χωριού. Στο δεύτερο βίντεο οι δηλώσεις των προέδρων.

Η γιορτή της Αγίας Τριάδας στη Νυμφασία Αρκαδίας

Οι πρόεδροι της Νυμφασίας για το πιστοποιημένο μονοπάτι της Αρκαδίας

Διαμάντι της Ελλάδας η Αρκαδία για παρουσιαστή του Travel Channel