Αγώνες Τοξοβολίας

Ο Καραβάνος φέτος επιφύλαξε μια ωραία έκπληξη, ενσωματώνοντας στις συναρπαστικές αθλητικές δραστηριοτητες του Αυγούστου, την Τοξοβολία. Την Παρασκευή 18 του μηνός Αυγούστου μαζεύτηκαν οι υποψήφιοι τοξοβόλοι, για να δώσουν τον αγώνα για το ποιος έχει το καλύτερο σημάδι.

Εν αρχή, έγιναν οι πρώτες εκπαιδευτικές υποδείξεις από τον κ. Παναγιώτη Παναγόπουλου για το πως λειτουργεί ο εξοπλισμός της τοξοβολίας, αφ’ ετέρου ετοιμάστηκαν οι σύγχρονοι Ινδιάνοι να ριχτούν στην μάχη του αετίσιου ματιού.

Στην συνέχεια άρχισαν ένας ένας να δοκιμάζουν την τύχη τους προς τον ακίνητο στόχο, μια απίστευτη εμπειρία για το πόσο δύσκολο άθλημα είναι αλλά και για την απίστευτη ικανοποίηση για όταν το βέλος καρφώνεται στο στόχο. Προτάθηκε για στόχο να μπει ένα μήλο στο κεφάλι ενός υποψήφιου θαρραλέου, αλλά γρήγορα απορρίφτηκε γιατί δεν βρέθηκε το μήλο. Για την τιμή τον όπλων έγινε φοβερή μάχη μέχρι το τέλος με πολλούς από τους διαγωνιζόμενους να βρίσκουν πουλιά στο αέρα και με πάντα άγχος την ανάσα της ‘γνωστής’ φιλοζωικής.

Στον αγώνα συμμετείχαν 8 υπερ-αθλητές ινδιάνοι κομμάντος, με 3 εκπαιδευτικές βολές και κατόπιν 3 βολές για ανάδειξη του εκάστοτε σκορ. Στον τελικό πέρασαν οι τρεις καλύτεροι και μετά από φοβερή μάχη αναδείχτηκε νικητής ο κ. Κεφάλας Κωνσταντίνος, οποίος σημειωτέον δεν πέρασε ποτέ από ντόπιν κοντρόλ αφού απέδρασε από το κλιμάκιο της WADA.

Η τελική κατάταξη της Τοξοβολίας

       ΟΝΟΜΑ                                    ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ          ΤΕΛΙΚΟΣ

  • ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ          1 πόντος
  • ΚΑΡΑΤΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ           0 πόντοι
  • ΝΤΟΣΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ                   3 πόντοι                       1 πόντοι
  • ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ        6 πόντοι                        0 πόντοι
  • ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ          1 πόντος
  • ΚΕΦΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       2 πόντοι                      10 πόντοι
  • ΚΕΦΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                1 πόντος
  • ΒΑΓΕΝΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ                      0 πόντοι

Μετά από μια υπέροχη εμπειρία, οι άνωθεν αθλητές ευχαριστούν θερμά την κ. Παναγιώτη Παναγόπουλο και τον Σύλλογο “Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ” για την υλοποίηση του αγώνα της Τοξοβολίας, με ευχές για τον επόμενο χρόνο με περισσότερα επιτυχημένα βέλη στο στόχο και λιγότερα πουλερικά προσγειωμένα.

Ακολουθεί υπέροχη φωτογκάλερυ των Ινδιάνων του Καραβάνου…

Ο τυχερός νικητής-σκοπευτής κ. Κεφάλας Κωνσταντίνος παραλαμβάνει το χρυσό βαρύτιμο τρόπαιο από τον κ. Παναγόπουλο Παναγιώτη.