Ζωντάνεψε η Νυμφασία Πηγή με την ομιλία του κ. Μητράκου

Μετά από πρωτοβουλία του τοπικού Συλλόγου “Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ” και την βοήθεια εθελοντών-κατοίκων της Νυμφασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βυτίνας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ομιλία στον τόπο της Νυμφασίας Πηγής την Κυριακή 20 Αυγούστου το βράδυ. Καθαρίστηκε, στολίστηκε και φωτίστηκε η Νυμφασία Πηγή για την υπαίθρια ομιλία του κ. Βαγγέλη Μητράκου ιστορικού & λαογράφου με θέμα τις Παραδόσεις της Γορτυνίας, ένα ταξίδι μέσα από τις παλιές ιστορίες των παππούδων και των γιαγιάδων της Γορτυνίας.

Ο κόσμος που βρέθηκε είχε την τύχη να νιώσει το υπέροχο τόπο της Νυμφασίας Πηγής, τόπος στον οποίο η Νυμφασία οφείλει το υπέροχο Όνομά της. Η ομιλία του κ. Μητράκου ταξίδεψε τους ακροατές στις λαογραφικές παραδόσεις με φόντο ένα εκθαμβωτικό τοπίο, το παρασκήνιο της φωτισμένης πηγής που ταξίδευε τον ακροατή πίσω στους μύθους των Νυμφών που με τόσο γλαφυρότητα εξιστορούσε ο Παυσανίας.

Η φωτογραφίες μαρτυρούν τον τόπο, τον οποίο προς ανάδειξη του τόπου της Νυμφασίας οφείλουμε πάντα να κρατάμε “φωτισμένο”, σαν είναι το πατρικό Στολίδι του χωριού μας.