ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Εθελοντικές Οργανώσεις και οι Ορειβατικοί και Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου προσκαλούν τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην εκδήλωση που διοργανώνουν με την ευκαιρία την Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2011 στο Μαίναλο και στη θέση «Ρούχους» σύμφωνα με το πρόγραμμα που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΜΑΙΝΑΛΟΝ – ΟΡΟΠΕΔΙΟ «ΡΟΥΧΟΙ»
Η 5η Ιουνίου ως παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος είναι μία θεσπισμένη ημερομηνία, που επισημαίνει τη ζωτική ανάγκη της ανθρωπότητας να διασωθεί η γη, το κοινό μας σπίτι.
Ο υπερπληθυσμός, η υπερκατανάλωση, η άγρια αρπαγή του φυσικού πλούτου, η αφροσύνη και η απώλεια του μέτρου, ο πόλεμος, η φτώχεια και πλήθος άλλων παραγόντων, καθιστούν δύσκολο το στοίχημα της σωτηρίας της γης.
Η γνώση, η συνειδητοποίηση και η δράση συνιστούν ένα μέρος της λύσης. Όλοι εμείς από όλο το Μωριά, που στις 5 Ιουνίου θα συναντηθούμε στο Μαίναλο ασφαλώς θα το διασκεδάσουμε, αλλά ταυτόχρονα θα κουβεντιάσουμε γι’ αυτά. Συναντιόμαστε στην αμόλυντη φύση του Μαινάλου στο Οροπέδιο Ρούχοι όλοι μαζί, πεζοπόροι, ποδηλάτες, εκδρομείς. Να απολαύσουμε την ομορφιά του βουνού και του δάσους, που όσο θα το φροντίζουμε εκείνο θα μας εξυπηρετεί. Να δηλώσουμε παρόντες σε εθελοντικές δράσεις καθαριότητας, ανακύκλωσης, διάσωσης, πυροφύλαξης, αναδάσωσης, καθαρισμού και σηματοδότησης μονοπατιών. Όλοι εμείς οι πολίτες κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΟΡΟΠΕΔΙΟ «ΡΟΥΧΟΙ»
8:30πμ Συγκέντρωση στην Πλ. Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως (από κοινού μικροί – μεγάλοι, πεζοπόροι, ποδηλάτες, διασώστες, εκδρομείς. Φορτώνουμε τα ποδήλατα σε φορτηγό που θα τα φέρει στο Μαίναλο).
9:00πμ Αναχώρηση πρωινών λεωφορείων για το Μαίναλον (Δρομολόγιο: Τρίπολη – Λεβίδι – Βυτίνα – Ρέμμα Αγ. Αικατερίνης – Οροπ. Ρούχοι. Η μεταφορά δωρεάν)
10:00πμ Έναρξη εύκολης πεζοπορείας 1:30 περίπου ώρας από σηματοδοτημένο μονοπάτι και θαυμάσια ελατοδάση στην καρδιά του Μαινάλου.
11:30 – 12:00πμ Άφιξη στο Οροπέδιο Ρούχοι όπου θα παίξουμε, θα κουβεντιάσουμε, θα τραγουδήσουμε, θ’ ακούσουμε μουσική, θα χορέψουμε.
12:00μμ Έναρξη 2 ποδηλατικών διαδρομών (εύκολη και μέτρια) διάρκειας μισής και μίας ώρας περίπου.
1:30μμ Συγκέντρωση όλων στους Ρούχους, ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων. Παιχνίδια – Χορός – Τραγούδι – Κολατσιό στην ύπαιθρο.
3 :00μμ περίπου. Επιστροφή στην Τρίπολη

Παρατηρήσεις
1. Στις 11:00πμ θα αναχωρήσει λεωφορείο για το Μαίναλο από πλατεία Αγ. Βασιλείου της Τρίπολης (δωρεάν).
Σας προτείνουμε αν είναι δυνατόν, να μην επιβαρύνουμε το βουνό με Ι.Χ.
2. Έχουμε μαζί μας το κολατσιό και το νερό μας.
3. Τα λεωφορεία, η μουσική και τα κεράσματα είναι προσφορά διαφόρων φορέων.
4. Η μουσική και τα όργανα χωρίς μεγαφωνικές εγκαταστάσεις.
5. Δεν ανάβουμε φωτιές. Δεν κόβουμε φυτά.
6. Σακούλες για όλα τα σκουπίδια μας, οργανικά ή μη.

πηγή: http://kalimera-arkadia.blogspot.com