Άθλος Μαινάλου 2011

Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε ο λαϊκός ατομικός αγώνας περιπέτειας σε σηματοδοτημένες διαδρομές Άθλος Μαινάλου από τον Σ.Α.Ο.Ο. και τον δήμο Γορτυνίας.

Περίπου 350 αθλητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο ορεινό τρέξιμο (MTR) και τον αγώνα ορεινού ποδηλάτου (MTB).
Οι διαδρομές ειδικά επιλεγμένες από τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο, (εκπαιδευτή ορειβασίας της ΕΟΟΑ) διέσχιζαν υπέροχα τοπία του Μαινάλου, μέσα σε αυτά βρέθηκε και η Νυμφασία.

Να τονιστεί πως σύνθημα της εκδήλωσης ήταν ότι η προστασία και διατήρηση των τοπίων και των ορεινών οικοσυστημάτων, προϋπόθεση για την αειφόρο διαχείριση του Μαινάλου. Οι εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες υπηρετούν τον ήπιο οικοτουρισμό και ταυτόχρονο η άσκησή τους μέσα σε μια όμορφη φύση, καθίσταται θαυμάσια αισθητική και πνευματική εμπειρία.

Για την πραγματοποίηση του Άθλου Μαινάλου εργάστηκαν εθελοντικά πάνω από 30 εθελοντές του ΣΑΟΟ, φίλοι από τη Βυτίνα, η Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας το Explore Μαίναλο και νέοι του χωριού μας, προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες της διοργάνωσης και των αθλητών στο μέγιστο δυνατό βαθμό καλύπτοντας τις ανάγκες τροφοδοσίας και υγειονομικής περίθαλψης.

Στόχος είναι η καθιέρωση του Άθλου Μαινάλου σαν ένα αθλητικό γεγονός της χρονιάς με πανελλαδική εμβέλεια.