Δενδροφύτευση: Στόχος να πρασινίσει το Μαίναλο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρκαδίας και τον Δήμο Τρίπολης διοργάνωσαν δενδροφύτευση στο Μαίναλο ανάμεσα στο Ραπούνι και στο Χρυσοβίτσι την Κυριακή 26 Απριλίου, προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές από τις πυρκαγιές του 2000.

Στη δράση συμμετείχαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρκαδίας, ο Δήμος Τρίπολης με τη συμμετοχή του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης, του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των Εθελοντικών Οργανώσεων: Σύλλογος Φίλων Εθνικών Ομάδων Ελλάδος Νομού Αρκαδίας «Ο Γέρος του Μοριά», «ΑΓΩ Ανάκτηση», Ομάδα Διάσωσης Νομού Αρκαδίας, ΣΑΟΟ, ΕΟΣ, ΑΕΚ Τρίπολης Τένις, το 3ο σύστημα προσκόπων Τρίπολης, Σύλλογος προστασίας Μαινάλου κ.λπ. Ο στόχος, να πραγματοποιηθεί μια εθελοντική δενδροφύτευση στο Μαίναλο, με σκοπό να αποκατασταθεί το πράσινο.

Η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία. Πάνω από 200 εθελοντές βρέθηκαν από το πρωί στο σημείο και φύτεψαν 4.000-5.000 δέντρα για να δώσουν ζωή στο Μαίναλο, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι διοργανωτές. Η δενδροφύτευση ήταν μια ημέρα γιορτής για τη φύση αλλά και για τους εθελοντές, οι όποιοι με σκληρή δουλεία και μεράκι έδωσαν ζωή στο Δυτικό Μαίναλο. Στόχος, αυτή η πρώτη μεγάλη δενδροφύτευση να συνεχιστεί και να γίνουν πολλές ακόμα ανάλογες ενέργειες.
















Πηγή: www.arcadiaportal.gr