Μονοπάτι Μαίναλον 1ο Πιστοποιημένο

Το Μονοπάτι του Μαινάλου ή αλλιώς Menalon Trail αναρτήθηκε μέσα στις έξι καλύτερες φθινοπωρινές πεζοπορίες στην Ευρώπη σύμφωνα με την Guardian. Συγκεκριμένα μας αναφέρει πως “το Menalon Trail είναι εξαιρετικό. Ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που τιμήθηκε με το καθεστώς «κορυφαίας ποιότητας» από την European Ramblers Association, μια ονομασία που διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο της διαδρομής και τον θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.

Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο. Οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες και τα χρώματα του φθινοπώρου είναι υπέροχα μέχρι τον Νοέμβριο στην κεντρική Πελοπόννησο, για τους περιπατητές μεγάλων αποστάσεων. Είναι επίσης ένα πραγματικό ησυχαστήριο για επίσκεψη. Το μονοπάτι καμπυλώνει σαν ερωτηματικό στη δυτική σκιά του Μαινάλου των 1.981 μέτρων, της υψηλότερης κορυφής της περιοχής της Αρκαδίας και του μυθικού σπιτιού του Παν, θεού της άγριας φύσης.”

https://www.theguardian.com

Τα 8 Τμήματα - Μονοπάτι Μαίναλον 1ο Πιστοποιημένο

Το πιστοποιημένο Μονοπάτι του Μαινάλου συνδέει τα χωριά της Στεμνίτσας, Δημητσάνας, Ζιγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο και τα Λαγκάδια, δημιουργώντας τη δυνατότητα ο πεζοπόρος να απολαύσει το φυσικό περιβάλλον της ορεινής Αρκαδίας, να επισκεφτεί τα ιστορικά χωριά της, να γνωρίσει τον ντόπιο πληθυσμό και να γευτεί τα τοπικά εδέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το μονοπάτι του Μαινάλου:

https://www.explore-mainalo.gr/

https://www.menalontrail.eu/