Νυμφασία, 29 Ιανουαρίου 2023!

“Δεν Ζει χωρίς Πατρίδα η ανθρώπινη ψυχή!”

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Νυμφασίας, το πρωί της Κυριακής, 29ης Ιανουαρίου 2023, συγκεντρωθήκαμε και ανταμώσαμε για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Νυμφασίων “Η Αγία Τριάς” στη γενέθλιο γη.

Μέσα σε μία θερμή και αγαπητική ατμόσφαιρα, η οποία παλλόταν από την χαρά της συνεύρεσής μας, η εορταστική μας εκδήλωση άρχισε με την ευλογία της Εκκλησίας μας!
Οι σεβαστοί πατέρες, Κωνσταντίνος Πισιμίσης και Χρήστος Πετρόπουλος, συνοδεία των ιεροψαλτών, Παναγιώτη Κατσίγιαννη, Δημητρίου Παναγόπουλου και συμπράττοντος του Τοπικού Εκπροσώπου Παναγίτσας και ιεροψάλτου, Παναγιώτη Παλούκου, τέλεσαν δέηση και μαζί με όλους τους συμπατριώτες έψαλαν το απολυτίκιο της Αγίας Τριάδος.
Αμέσως κατόπιν, οι ιερείς μας ευλόγησαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κος Κυριάκος Τρ. Παναγόπουλος, απηύθυνε καλωσόρισμα, χαιρετισμό, παραινέσεις και ευχές προς τους παρευρισκομένους και κάλεσε στο βήμα τους δύο ανωτέρω Ιερείς μας, τον Τοπικό Εκπρόσωπο Νυμφασίας, κο Ιωάννη Παλούκο, τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Γορτυνίας, κ. Παναγιώτη Μέγα, τον Τοπικό Εκπρόσωπο Παναγίτσας, κο Παναγιώτη Παλούκο και τους τέως Προέδρους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κ.κ. Γεώργιο Παπαδάκη και Τριαντάφυλλο Λατάνη, όπως απευθύνουν τον χαιρετισμό τους και τις ευχές τους.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μετέφερε και διαβίβασε προς το ακροατήριο και τον χαιρετισμό και τις ευχές του συμπατριώτη μας Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Γορτυνίας, κου Αγγελή Πετρόπουλου, ο οποίος, για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς του, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και να συμμετάσχει στην κοπή της Βασιλόπιτας, στη Νυμφασία μας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., στη συνέχεια, απηύθυνε ευχαριστήρια προς όλους, ανεξαιρέτως, τους συμπατριώτες μας Νυμφάσιους, παρευρισκόμενους και μη, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της γενέθλιας πατρίδας μας.Στους τρείς ιερείς μας (πατέρες, Κωνσταντίνο Πισιμίση, Χρήστο Πετρόπουλο και Σωτήριο Χούσο και στις οικογένειές τους, στους ιεροψάλτες, στους επιτρόπους του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος που τον διακόνησαν και τον διακονούν.
Στους επαγγελματίες, παλαιούς και νέους, μεγαλύτερης και μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι παραμένουν κάτοικοι του χωριού μας και δραστηριοποιούνται σε αυτό.
Στις νέες και στους νέους της Νυμφασίας, στους απελθόντες Προέδρους και τα απελθόντα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και στους πρώην και νυν εκπροσώπους του στην πατρική μας γη, για το γεγονός ότι, ο καθένας από όλους τους, ξεχωριστά και όλοι μαζί, με την παρουσία, την δραστηριοποίηση και την δική τους ξεχωριστή συνεισφορά, κράτησαν και κρατούν το χωριό μας ζωντανό αλλά και φιλόξενο!

Επίσης, ξεχωριστή μνεία έγινε, ονομαστικά, στις παρευρισκόμενες γηραιότερες και στους παρευρισκόμενους γηραιότερους Νυμφάσιους συμπατριώτες μας και αποδόθηκε τιμή προς αυτούς, δίχως, φυσικά, να παραλείπουμε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο και για εκείνες και για εκείνους που δεν μπορούσαν να παρευρίσκονται!

Κατόπιν όλων αυτών, απονεμήθηκαν έπαινοι προς τις νέες Νυμφάσιες και τους νέους Νυμφάσιους που εισήλθαν ή αποφοίτησαν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή και έλαβαν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας και παρατέθηκαν προς όλους, εκτός της Βασιλόπιτας και πολλά και διάφορα, γλυκά και αλμυρά, εδέσματα, καφές, τσάι, χυμοί και αναψυκτικά!
Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν στην όμορφη και αξέχαστη εκδήλωση του Συλλόγου όλων μας, έτσι ώστε, για άλλη μία φορά, να έχουμε την ευλογία να ανταμώσουμε και να συνεορτάσουμε στη γενέθλια πατρίδα μας, μαζί με τους κατοίκους της, οι οποίοι “φυλούν Θερμοπύλες” στα “σκοτεινά” χρόνια της ερήμωσης της υπαίθρου, της αστυφιλίας, της αποξένωσης και της μοναξιάς…!

Αποχωρώντας δε, μετά την λήξη της εορτής μας, από την αίθουσα του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Νυμφασίας, συνειδητοποιήσαμε και επιβεβαιώσαμε, για άλλη μία φορά, δύο πραγματικότητες, ότι “Δεν ζεί χωρίς Πατρίδα η ανθρώπινη ψυχή” και ότι “Η Αγάπη για την Νυμφασία μας ενώνει και μας οδηγεί”!

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα, με υγεία, σε όλες και όλους!

Χαρά Θεού στα σπίτια σας!

-Το Δ.Σ. του Συλλόγου-

Ακολουθούν όμορφα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κοπή της πίτας για το 2023 στη Νυμφασία.

Το Αντάμωμα των Νυμφάσιων στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, στη Νυμφασία