Το βράδυ της 15ης Αυγούστου, 3η ημέρα εκδηλώσεων του Συλλόγου, ακολούθησε θεματική βραδιά στο Ιερό Παρεκκλήσι του Άη Θανάση με αστροπαρατήρηση, χαλαρή μουσική, καλή κουβέντα και όμορφη παρέα.

Όσοι παρευρέθηκαν στην συνάντηση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των άστρων και τα νεφελώματα του σύμπαντος πάνω από τον κόσμο. Ο απώτερος σκοπός της αστροπαραρατήρησης ήταν να έρθουμε πιο κοντά στα αστέρια και να πάρουμε μαζί μας καρέ από ένα απίστευτο φαινόμενο, αυτό των πεφταστεριών, τις λεγόμενες Περσείδες, φαινόμενο που συντελείται κάθε χρόνο στον ουρανό μας από τα μέσα Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Οι Περσείδες είναι βροχή από πεφταστέρια, μικρά κομμάτια σε μορφή σκόνης τα οποία είναι απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τάτλ και όταν εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με τεράστιες ταχύτητες καίγονται εξαιτίας της συμπίεσης της ατμόσφαιρας μπροστά στο αστρικό μέσα σε δευτερόλεπτα. Η κορύφωση του φαινομένου συντελείται μεταξύ 9 και 14 Αυγούστου, οπότε ο ρυθμός των πεφταστεριών φτάνει τα 60 και πλέον ανά ώρα εξαιτίας της τροχιάς του κομήτη.

Μερικές φωτογραφίες από μια βραδιά πραγματική μαγική, υπό την αγκαλιά του Αγίου Αθανασίου, Φιλοξενητή της όμορφης αυτής συνάντησης.