Το Σάββατο απόγευμα, 19 Αυγούστου 2023, την 7η ημέρα των εκδηλώσεων του Συλλόγου των Απανταχού Νυμφάσιων «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ», πραγματοποιήθηκαν αθλητικοί αγώνες μπάσκετ, αντοχής και ταχύτητας στο αθλητικό μας κέντρο “Καραβάνος”, για μικρούς και μεγαλύτερους.

Οι αγώνες για άλλον έναν χρόνο, αποδείχτηκαν θεαματικές, με πλήθος κόσμου από την Νυμφασία αλλά και την γειτονική Βυτίνα να δίνουν το παρόν.

Η κατάσταση τους αθλητικού μας κέντρου βρίσκεται ίσως σε στο πιο κρίσιμο σημείο, με την Περιφέρεια και τον Δήμο να έχει βάλει καταστροφικό χέρι στις εγκαταστάσεις του. Το γήπεδο Καλαθοσφαίρισης της Νυμφασίας «ΛΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ» έχει δώσει στο χωριό μας πάρα πολλές χαρές αθλητικής δραστηριότητας, αλλά είναι εμφανής ότι αν δεν ανακαινιστεί σύντομα, δεν θα μπορέσει να αντέξει για πολύ ακόμα.

Το γήπεδο αυτό, είχε φτιαχτεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, αλλά και της Ομάδας Νέων του χωριού μας. Η αγάπη για το γήπεδό μας έχει δώσει τεράστια δύναμη αντοχής ώστε να μπορούμε να παίζουμε, μετά από τόσα χρόνια, μπάσκετ με σχετική ασφάλεια.

Ο Δήμος και η Περιφέρεια, δεν μπόρεσε ποτέ να αντιληφθεί την ιστορικότητα, αλλά και την δυναμική του Αθλητικού μας κέντρου. Αντιθέτως, με κινήσεις πρόχειρες και πολύ κακό σχεδιασμό, πέταξε στο καλάθι τον αχρήστων πολλά χρήματα για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που δεν έγινε ποτέ.

Αν μπορούσαν να μιλήσουν τα δοκάρια και οι μπασκέτες του αθλητικού μας κέντρου «Καραβάνος» τι θα έλεγαν άραγε.

Προς το παρόν, ακόμα μιλάνε οι μπάλες μπάσκετ και οι περήφανες φωνές της μπασκετικής γενιάς της Νυμφασίας και της Βυτίνας, που κρατούν ακόμα ζωντανό τον χώρο αυτό κάθε δεκαπενταύγουστο. Ίσως κάπου εδώ να πλανάται και οι αγγελική ψυχή της αείμνηστης «Λίας Παπαδάκη», που κοιτά με χαρά και τραγουδά στις ψυχές μας όσον ακόμα μπορούμε και παρευρισκόμαστε στον «Καραβάνο» μας.