Η φωνή της υπεράσπισης των Ελληνικών βουνών ακούστηκε δυναμικά στην Αθήνα, το απόγευμα της 11ης Δεκέμβρη του 2023, ημέρα με πολύ πλούσιες δράσεις για τη Παγκόσμια ημέρα Βουνού σε όλη την Ελλάδα.

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι και προχώρησαν με κατεύθυνση προς την Βουλή, σε μια πορεία με πολύ δυναμικό παλμό «Ο λαός σώζει το βουνό», στέλνοντας εκκωφαντικό μήνυμα στην Βουλή, στο πέπλο της επιτηδευμένης καθεστωτικής σιωπής υπενθυμίζοντας στις ύαινες της περιβαλλοντικής καταστροφής ότι αυτοί που αντιστέκονται είναι εδώ, συσπειρωμένοι, μάχιμοι και δυνατοί!

Πολύς κόσμος, πολυσυλλεκτικός, από πλήθος φορέων, φυσιολατρικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, επιτροπές αγώνα, σωματεία, τοπικές πρωτοβουλίες, κινήσεις πολιτών, διάφορες συλλογικότητες, μα και άτομα, όλοι ενωμένοι σαν γροθιά στο πεδίο της έμπρακτης δράσης για τη Γη και την Ελευθερία, κόντρα στη λεηλασία της φύσης, τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, τα αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα, που αδειοδοτούνται σε τόπους που απειλούνται, όπως επίσης τις διώξεις ακτιβιστών, που υπερασπίζονται το περιβάλλον και τη ζωή από τα αδηφάγα κοράκια της κερδοσκοπίας.

Έντονη ήταν και η παρουσία των Αρκάδων-Γορτύνιων. Άλλωστε, το ανυπότακτο μας Μαίναλο, αποτελεί εμβληματική αναφορά για το Αντιαιολικό Κίνημα μετά από την πρόσφατη εγκληματική προώθηση εγγράφων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για εγκατάσταση Αιολικών πάρκων σε προστατευόμενες περιοχές στο Μαίναλο.

Να σημειωθεί επίσης και η παρουσία της νεολαίας, μαχητική και πρωτοπόρα, κατέθεσε την πιο ζωογόνο πνοή και είναι αυτή που προσδίδει επιπλέον ελπίδα και προοπτική στον Αγώνα.
Ένας πλούτος συνθημάτων έδωσε το στίγμα:

“Όλη η Ελλάδα μια οροσειρά, δεν αντέχει άλλο μπουλντόζες και μπετά”.

“Κάτω τα χέρια από τα βουνά”.

“Η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει, τη φύση καταστρέφει και τα βουνά ρημάζει”.

“Αγώνας ταξικός και οικολογικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος”.

“Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά”.

“Τα σχέδια που κάνετε θα μείνουνε στους χάρτες, σε τούτα τα βουνά θα ξαναβγούν αντάρτες”.

“Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία”.

“Βουνά καμένα, χωριά πλημμυρισμένα, κράτος και κεφάλαιο μάς πνίξανε στο αίμα”.

“Εκείνοι για τα κέρδη λεηλατούν τη φύση, οι ταξικοί αγώνες η δική μας λύση”.

“Λευτεριά σε ποτάμια και βουνά”….

και πλήθος άλλων ευρηματικών συνθημάτων που ξετύλιξε αυθόρμητα στο δρόμο η αυτενέργεια και η δημιουργική έμπνευση των διαδηλωτών!

Για να μην αφήσουμε τα κέρδη του ενεργειακού λόμπι να νικήσουν την αισθητική, τα ύψη και τη ζωή! Για να μην περάσει η μπότα της στυγνής εμπορευματοποίησης πάνω από ισοπεδωμένα βουνά, στερεμένα ποτάμια και καταληστευμένους ταπεινωμένους ανθρώπους.

✓ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ – ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Συνεχίζει το αντιαιολικό κίνημα με ψυχή βαθιά, με ακόμη πιο δυνατή συνέχεια!