Αγαπητοί, απανταχού της γης, συμπατριώτες Νυμφάσιοι!

Την 21η Ιανουαρίου 2024, μέσα στην κατάμεστη από συμπατριώτες Νυμφάσιους, νέους και μεγαλύτερων ηλικιών, αίθουσα του “Συλλόγου των Αθηναίων”, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε και το φετινό μας εορταστικό αντάμωμα για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας για το νέο έτος 2024!

Η ατμόσφαιρα, η οποία επικράτησε στον φιλόξενο και πολύ “ζεστό”, από πάσης απόψεως”, χώρο της αίθουσας, η οποία φιλοξένησε και την φετινή εορταστική εκδήλωσή μας, ήταν αγαπητική, συγκινησιακή και χαρούμενη για το γεγονός ότι, με την βοήθεια του Θεού, ανταμώσαμε, για άλλη μία καινούργια χρονιά και προκειμένου να την υποδεχτούμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αγαπημένοι!

Η εκδήλωσή μας άρχισε ψάλλοντας, όλοι μαζί, το απολυτίκιο της Αγίας Τριάδος, καθώς επίσης, για πρώτη φορά και το απολυτίκιο του αγιασμένου τέκνου της Νυμφασίας, προσφάτως αγιοποιηθέντος, Αγίου Γερβασίου!

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Κυριάκος Τρ. Παναγόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους απηύθυνε παραινετικό χαιρετισμό, ορμώμενος και εμπνεόμενος από το γεγονός της αγιοποίησης του επιφανούς και προσφιλούς τέκνου της Νυμφασίας!

Κατόπιν προσκάλεσε στο βήμα, προκειμένου να απευθύνουν χαιρετισμό, τους συμπατριώτες μας, τέως Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Γορτυνίας κ. Αγγελή Γ. Πετρόπουλο, τον κ. Αναστάσιο Γ. Καρατασάκη, τον κ. Νικόλαο Χρ. Αρβανίτη, υπό την ιδιότητα και του εκπροσώπου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, τον τέως Πρόεδρο του Συλλόγου μας, κ. Τριαντάφυλλο Λατάνη, νυν Πρόεδρο του Ιδρύματος Υποτροφιών Νυμφασίας, τον κ. Γεώργιο Παπαδάκη, τέως Πρόεδρο του Συλλόγου μας, τον κ. Τριαντάφυλλο Κωσταρέλο, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, την κα Παρασκευή (Βούλα) Ζαχαροδήμου, Γραμματέα, τον κ. Ευστάθιο (Στάθη) Παναγόπουλο, Ταμία, τον κ. Αθανάσιο Αθανασιάδη, Μέλος, τον κ. Φίλιππο Παναγόπουλο, Μέλος και τον κ. Δημήτριο (Άκη) Αθανασιάδη, Μέλος!
Τέλος, έμπλεος συγκίνησης, χαιρετισμό και ευχές απηύθυνε, ο κ. Κωνσταντίνος Δ. Κεφάλας, ο γηραιότερος παρευρισκόμενος στην εορταστική μας εκδήλωση, συμπατριώτης μας!

Ακόμη, χαιρετισμό απηύθυνε και η δίδα Σοφία Χαρ. Σκρουφούτα, οι ευχές της οποίας απηχούσαν και εξέφραζαν τις επιθυμίες και όλων των νέων Νυμφάσιων για αγάπη, αλληλοσεβασμό, ομόνοια και ενότητα όλων των συμπατριωτών μας!

Αισθητή, ηχηρή και πολύ τιμητική παρουσία στην εκδήλωσή μας ήταν και αυτή του πολύ εκλεκτού προσκεκλημένου μας, Διπλωμάτη, κου Περικλή Νέαρχου, Πρέσβη επί τιμή, Δόκτορα Ιστορίας, Συγγραφέα, Διεθνολόγου και Αναλυτή!
Ο κ. Περικλής Νέαρχου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο Αρκαδικό ιδεώδες και στην ιστορία των Αρκάδων και της Αρκαδίας, αλλά και στην ιστορική αναφορά της Νυμφασίας!

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους και οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας και Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας!

Κατόπιν, απονεμήθηκαν έπαινοι σε νέους Νυμφάσιους, οι οποίοι, είτε εισήχθησαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, είτε αποφοίτησαν από αυτά, είτε έλαβαν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών!
Στους εν λόγω νέους μας δόθηκε ως ευλογία και από μία ξύλινη φορητή και χαρακτηριστική, ευμεγέθης εικόνα του συμπατριώτη μας, Αγίου Γερβασίου, επ’ αφορμή της πολύ πρόσφατης αγιοποίησής του!
Επίσης, διανεμήθηκαν ως ευλογία και πλαστικοποιημένα χάρτινα εικονάκια του Αγίου μας, με το απολυτίκιό του, σε όλους τους συμμετέχοντες στην εορταστική μας εκδήλωση, ενώ ένα σημαντικό τμήμα του διανεμηθέντος φετινού μας επετειακού, για τα πενήντα χρόνια της έκδοσής του, τεύχους του δελτίου “Η Φωνή της Νυμφασίας”, καθώς επίσης και ολόκληρο το διανεμηθέν Ημερολόγιο του Νέου Έτους 2024 του Συλλόγου μας, είναι αφιερωμένα στον “δικό μας” Άγιο Γερβάσιο, τον Νυμφάσιο!

Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας και η διανομή αυτής σε όλους τους συμπατριώτες. Τα δύο φλουριά που είχαν τεθεί έτυχαν στον κ. Κωνσταντίνο Δ. Κεφάλα και στην δίδα Σοφία Χαρ. Σκρουφούτα, που έλαβαν και από ένα συμβολικό για το γεγονός αυτό δώρο!

Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε και το, ανηρτημένο στην αίθουσα, νεοκατασκευασθέν λάβαρο του Συλλόγου μας, το οποίο φέρει επ’ αυτού την εικόνα της “δικής μας” Αγίας Τριάδος, η οποία αναπαριστάται στο τέμπλο του ομώνυμου Ιερού μας Ναού, στη Νυμφασία!

Μετά από όλα αυτά, η πολύ όμορφη εκδήλωση του Συλλόγου μας ήλθε εις πέρας και όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή άρχισαν να αποχωρούν από την αίθουσα αλληλοασπαζόμενοι, με την ευχή να ξαναανταμώσουμε του χρόνου και να ξαναανταμώνουμε πάντοτε, κάθε χρόνο, υπηρετώντας πιστά το πατριωτικό μας ιδεώδες!

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα, με υγεία!
Καλό και Ευλογημένο το νέο έτος 2024!
Χαρά Θεού στα σπίτια σας!

Υ.Γ. Παρατίθεται οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό από την ιστορική μας εκδήλωση!