4 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Κυριακή!
Στον Ιερό Ναό της πολιούχου του χωριού μας, Αγίας Τριάδος τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου, κατά την οποία ομίλησε με πολύ όμορφα και θερμά λόγια για τον προσφάτως αγιοποιηθέντα συμπατριώτη μας, Άγιο Γερβάσιο, εψάλη το απολυτίκιό του και προσκυνήθηκε με πολλή συγκίνηση και ευλάβεια προσφερθείσα στον Ιερό μας Ναό εικόνα του!

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το εκκλησίασμα, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και Ποιμενάρχη και τους συνοδεύοντες αυτόν ιερωμένους, κατευθύνθηκε προς το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της Νυμφασίας, η αίθουσα του οποίου κυριολεκτικά κατακλύσθηκε από τους συμπατριώτες μας, σε σημείο ώστε να παραμένουν και να παρακολουθούν την εκδήλωσή μας και αρκετοί άλλοι, εκτός της αιθούσης!

Η ατμόσφαιρα, η οποία επικράτησε ήταν αγαπητική, συγκινησιακή και χαρούμενη για το γεγονός ότι, με την βοήθεια του Θεού, ανταμώσαμε, για άλλη μία καινούργια χρονιά και προκειμένου να την υποδεχτούμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αγαπημένοι!

Η εκδήλωσή μας άρχισε ψάλλοντας, όλοι μαζί, το απολυτίκιο της Αγίας Τριάδος, καθώς επίσης, για πρώτη φορά και το απολυτίκιο του αγιασμένου τέκνου της Νυμφασίας, προσφάτως αγιοποιηθέντος, Αγίου Γερβασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας με την συνοδεία των Πατέρων Κωνσταντίνου Πισιμίση και Χρήστου Πετρόπουλου και των συνοδευόντων τον Σεβασμιώτατο ιερωμένων!
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Κυριάκος Τρ. Παναγόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους απηύθυνε παραινετικό χαιρετισμό, ορμώμενος και εμπνεόμενος από το γεγονός της αγιοποίησης του επιφανούς και προσφιλούς τέκνου της Νυμφασίας!

Κατόπιν προσκάλεσε στο βήμα, προκειμένου να απευθύνει εορταστικό και ποιμαντικό λόγο και να ευλογήσει και να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Νικηφόρο.
Επίσης, προσκάλεσε στο βήμα, προκειμένου να απευθύνουν χαιρετισμό, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νυμφασίας, κο Ιωάννη Παλούκο, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Παναγιτσιωτών, κο Παναγιώτη Παλούκο, τον κο Τριαντάφυλλο Λατάνη, τέως Πρόεδρο του Συλλόγου και νυν Πρόεδρο του Ιδρύματος Υποτροφιών Νυμφασίας, τον κο Τριαντάφυλλο Κωσταρέλο, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, την κα Παρασκευή (Βούλα) Ζαχαροδήμου, Γραμματέα, τον κο Ευστάθιο (Στάθη) Παναγόπουλο, Ταμία και τον κο Αθανάσιο Αθανασιάδη, Μέλος.

Κατόπιν, απονεμήθηκαν έπαινοι σε νέους Νυμφάσιους, οι οποίοι, είτε εισήχθησαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, είτε αποφοίτησαν από αυτά, είτε έλαβαν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών!
Στους εν λόγω νέους μας δόθηκε ως ευλογία και από μία ξύλινη φορητή και χαρακτηριστική, ευμεγέθης εικόνα του συμπατριώτη μας, Αγίου Γερβασίου, επ’ αφορμή της πολύ πρόσφατης αγιοποίησής του!
Η ίδια εν λόγω εικόνα του Αγίου Γερβασίου, προσφέρθηκε, τιμής ένεκεν, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Νικηφόρο, στους ιερείς του χωριού μας, πατέρες Κωνσταντίνο Πισιμίση, Χρήστο Πετρόπουλο και Σωτήριο Χούσο, καθώς επίσης και στην πολύ σεβαστή και αγαπητή μας, κα Σοφία Σκρουφούτα, η οποία διατήρησε άσβεστο το καντήλι του Αγίου μας εδώ και 40 περίπου χρόνια στο υπάρχον προσκυνητάρι του και στον, επίσης, πολύ σεβαστό μας και αγαπητό, κο Παναγιώτη Κατσίγιαννη για την επί πολλές δεκαετίες διακονία του ως ψάλτη στους Ιερούς μας Ναούς στη Νυμφασία.

Επίσης, διανεμήθηκαν ως ευλογία και πλαστικοποιημένα χάρτινα εικονάκια του Αγίου μας, με το απολυτίκιό του, σε όλους τους συμμετέχοντες στην εορταστική μας εκδήλωση, ενώ ένα σημαντικό τμήμα του διανεμηθέντος φετινού μας επετειακού, για τα πενήντα χρόνια της έκδοσής του, τεύχους του δελτίου “Η Φωνή της Νυμφασίας”, καθώς επίσης και ολόκληρο το διανεμηθέν Ημερολόγιο του Νέου Έτους 2024 του Συλλόγου μας, είναι αφιερωμένα στον “δικό μας” Άγιο Γερβάσιο, τον Νυμφάσιο!

Ακολούθησε η διανομή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, πολλών και διαφόρων εδεσμάτων, καφέ, τσάι και αναψυκτικών, σε όλους τους συμπατριώτες.
Τα δύο φλουριά που είχαν τεθεί έτυχαν στον κο Ιωάννη Κιντή και στον κο Τριαντάφυλλο Κωσταρέλο, που έλαβαν και από ένα συμβολικό για το γεγονός αυτό δώρο!
Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε και το, ανηρτημένο στην αίθουσα, νεοκατασκευασθέν λάβαρο του Συλλόγου μας, το οποίο φέρει επ’ αυτού την εικόνα της “δικής μας” Αγίας Τριάδος, η οποία αναπαριστάται στο τέμπλο του ομώνυμου Ιερού μας Ναού, στη Νυμφασία!

Μετά από όλα αυτά, η πολύ όμορφη εκδήλωση του Συλλόγου μας ολοκληρώθηκε και όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή άρχισαν να αποχωρούν από την αίθουσα αλληλοασπαζόμενοι, με την ευχή να ξαναανταμώσουμε του χρόνου και να ξαναανταμώνουμε πάντοτε, κάθε χρόνο, υπηρετώντας πιστά το πατριωτικό μας ιδεώδες!
Μετά το πέρας της αξέχαστης και ιστορικής εορταστικής μας εκδήλωσης, ο Σύλλογός μας παρέθεσε το μεσημέρι, γεύμα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και στην συνοδεία του, στους ιερείς του χωριού μας και στα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, στη ταβέρνα του Παναγόπουλου.

Χρόνια Πολλά, Ευλογημένα και του χρόνου με υγεία!
Καλό και Ευλογημένο το νέο έτος 2024!
Χαρά Θεού στα σπίτια σας!

Παρατίθεται οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό από την ιστορική μας εκδήλωση!