Νέα εποχή ίντερνετ στην Νυμφασία

Ευχάριστα νέα για την Νυμφασία καθώς ολοκληρώθηκε επιτέλους από τον ΟΤΕ το έργο με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στην περιοχή και ήδη οι κάτοικοι της Νυμφασίας μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε Γρήγορο Internet και μάλιστα με ταχύτητες VDSL (!!!) έως 200Mbps.

Να σημειωθεί πως για όποιον ενδιαφέρεται για την ενεργοποίηση των οπτικών ινών, θα πρέπει :

  • Να καλέσει στο 13888, Εξυπηρέτηση πελατών Cosmote
  • Ή να μεταβεί σε κάποιο κατάστημα Cosmote ή Γερμανός
  • Ενημερώνει για το νούμερο σταθερού τηλεφώνου του και τον πληροφορούν ποια πακέτα σύνδεσης είναι διαθέσιμα και το κόστος τους.
  • Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναφέρει ότι επιθυμεί απευθείας σύνδεση με την καμπίνα 109 (Νυμφασία).

 
 
Σε ότι αφορά το έργο να σημειωθεί πως ο Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε πριν από 2 χρόνια, στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ Rural Broadband – Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.) που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.260 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.

Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων που είναι πλέον διαθέσιμες αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στις παραπάνω περιοχές, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, και ειδικά στην Νυμφασία στην σημαντική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στα αγαθά της Ψηφιακής Εποχής.