Back to top

Αυγ

9

Επείγουσα ανακοίνωση – πρόσκληση

Οκτ

6

Καθαρισμος και συντήρηση του “Ρίου Αντίρριου” του χωριού

Με πρωτοβουλία τις τοπικής κοινότητας και με την βοήθεια εθελοντών κατοίκων του χωριού ξεκίνησε ο καθαρισμός και η συντήρηση του δρόμου-γεφυριού που οδηγεί στην πλατεία του χωριού.

Αφού καθαριστεί καλά ο χώρος δεξιά και αριστερά του δρόμου, θα γίνει πραγματοποιηθεί βαφή των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων όπως και ο καλλωπισμός του χώρου.
Θα γίνει προσπάθεια να συνεχιστεί και σε άλλους χώρους του χωριού, όπου είναι ανάγκη η συντήρηση δρόμων με κιγκλιδώματα.

Καλή δύναμη στους εθελοντές και ευχή μας είναι το χωριό μας διαρκώς να ανακαινίζεται με πρωτοβουλίες όπως και αυτές.

@Diamantw Kountani

Νοέ

10

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ»

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία μας, σε Τρίπολη και Αθήνα.

Ευχαριστούμε όλους τους πατριώτες και φίλους που προσήλθαν, αλλά και αυτούς που λόγω κωλύματος θα δώσουν αίμα τις επόμενες μέρες.

Η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη προσφορά και ένα μοναδικό παράδειγμα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς

Σύλλογος Νυμφασίας ‘Η Αγία Τριάς’

 

Οκτ

11

Κοπή χλωρών ελάτων, αποψιλώνουν το Μαίναλο

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ερώτημα εγείρεται, όταν βλέπει κανείς μέσα στο πανέμορφο δάσος του Μαινάλου να κόβονται χλωρά έλατα χωρίς άδεια, ή οποιαδήποτε μέριμνα. Ένα πρόσφατο άρθρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μαινάλου με κείμενο “Κοπή χλωρού έλατου! Είναι το τέταρτο που συναντάμε για φέτος. Το πρόστιμο για κάποιον που κόβει χλωρό έλατο ειναι παρα μονο χρηματικό. Ο καθένας κανει οτι θέλει! Αφαντες οι αρμόδιες αρχές!…μας φέρνει ενώπιον των ηθικών μας ευθυνών.

Μέσα σε έναν κόσμο, στον οποίον τα δάση καίγονται με ραγδαίους ρυθμούς, οι βρόγχοι των πνευμόνων μας μειώνονται, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανθρωπότητα βεβηλώνει την κάθε σπιθαμή πρασίνου, για να συνειδητοποιήσει “κάποια στιγμή” ότι τα χρήματα δεν τρώγονται…, αλλά τότε θα είναι αργά.

Διαφαίνεται να υπάρχει μεγάλη ανοχή από τις αρχές για παράνομες πρακτικές στο δάσος του Μαινάλου, και αυτό μας βάζει σε σκέψεις. Τελικά ποια συμφέροντα καλύπτουν οι αρχές, να άρχει των Δασών ή των παράνομων πρακτικών;

Η θεμελίωση την προστασίας του Μαινάλου μας, του πνεύμονα Θεραπείας και Αγάπης, σίγουρα δεν ξεκινάει από ένα άρθρο, μια εικόνα. Αλλά εγείρει το ερώτημα, για να βρεθεί η απάντηση. Μήπως ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε κοινωνικά, να πάρουμε στα σοβαρά την προστασία ενός μεγάλου δώρου Ζωής, το Μαίναλο. Μήπως ήρθε η ώρα για τις Αρχές των εντατικών περιπολιών, της καταγραφής των ζημιών, της αναδάσωσης, της οργάνωσης, της παιδείας; Σε ένα δάσος που υπάρχουν άφθονα ξερά έλατα, η κοπή ενός τυχαίου χλωρού ελάτου από το ομφάλιο λώρο του Μαινάλου είναι ένα στυγνό έγκλημα.

Στη θέα των κομμένων χλωρών ελάτων, δυστυχούμε σαν η άψυχη εικόνα τους μας συνθλίβει. Οι εικόνες από των Αύγουστο (τραβηγμένες κοντά στην Ελάτη) δεν χρειάζονται σχόλια.

Το έγκλημα είναι στην αρχή του και Τώρα είναι η ώρα να προστατευτεί το διαμάντι της περιοχής μας. Εμείς μπορούμε μονάχα να αναδείξουμε το πρόβλημα, ας ελπίσουμε οι αρχές έχουν ήδη αναλάβει τις ευθύνες τους.

Απρ

28

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ

Δείχνουμε αλληλεγγύη, προσφέρουμε αίμα για την Νυμφασία, για τους συμπατριώτες μας, για τις ανάγκες που πιθανώς να προκύψουν.

Ο αριθμός μητρώου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» είναι 14039

@ Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

@ Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια».

* Αιμοδότης μπορεί να είναι κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα, ηλικίας 18-65 ετών. Να έχουμε μαζί αστ. ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

 

Κατηγορία Εθελοντισμός

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας