Back to top

Σεπ

11

*** ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ***

Δυστυχώς τα αποθέματα της τράπεζας αίματος μας, έχουν μειωθεί δραματικά.
Παρακαλούμε θερμά τους εθελοντές αιμοδότες μας και ιδιαίτερα όσους συμπατριώτες έχουν ζητήσει φιάλες για συγγενικά/φιλικά πρόσωπα, όπως συνδράμουν άμεσα την τράπεζα αίματος.
Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο, με τα παρακάτω στοιχεία.

#Όνομα Συλλόγου/Ομάδας: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»

#Αριθμός Μητρώου Συλλόγου/Ομάδας 14039

Ενημερώστε κατόπιν, οποιοδήποτε απο τα μέλη του Δ.Σ..
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων !!!

Νοέ

10

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ»

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία μας, σε Τρίπολη και Αθήνα.

Ευχαριστούμε όλους τους πατριώτες και φίλους που προσήλθαν, αλλά και αυτούς που λόγω κωλύματος θα δώσουν αίμα τις επόμενες μέρες.

Η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη προσφορά και ένα μοναδικό παράδειγμα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς

Σύλλογος Νυμφασίας ‘Η Αγία Τριάς’

 

Οκτ

11

Κοπή χλωρών ελάτων, αποψιλώνουν το Μαίναλο

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ερώτημα εγείρεται, όταν βλέπει κανείς μέσα στο πανέμορφο δάσος του Μαινάλου να κόβονται χλωρά έλατα χωρίς άδεια, ή οποιαδήποτε μέριμνα. Ένα πρόσφατο άρθρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μαινάλου με κείμενο “Κοπή χλωρού έλατου! Είναι το τέταρτο που συναντάμε για φέτος. Το πρόστιμο για κάποιον που κόβει χλωρό έλατο ειναι παρα μονο χρηματικό. Ο καθένας κανει οτι θέλει! Αφαντες οι αρμόδιες αρχές!…μας φέρνει ενώπιον των ηθικών μας ευθυνών.

Μέσα σε έναν κόσμο, στον οποίον τα δάση καίγονται με ραγδαίους ρυθμούς, οι βρόγχοι των πνευμόνων μας μειώνονται, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανθρωπότητα βεβηλώνει την κάθε σπιθαμή πρασίνου, για να συνειδητοποιήσει “κάποια στιγμή” ότι τα χρήματα δεν τρώγονται…, αλλά τότε θα είναι αργά.

Διαφαίνεται να υπάρχει μεγάλη ανοχή από τις αρχές για παράνομες πρακτικές στο δάσος του Μαινάλου, και αυτό μας βάζει σε σκέψεις. Τελικά ποια συμφέροντα καλύπτουν οι αρχές, να άρχει των Δασών ή των παράνομων πρακτικών;

Η θεμελίωση την προστασίας του Μαινάλου μας, του πνεύμονα Θεραπείας και Αγάπης, σίγουρα δεν ξεκινάει από ένα άρθρο, μια εικόνα. Αλλά εγείρει το ερώτημα, για να βρεθεί η απάντηση. Μήπως ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε κοινωνικά, να πάρουμε στα σοβαρά την προστασία ενός μεγάλου δώρου Ζωής, το Μαίναλο. Μήπως ήρθε η ώρα για τις Αρχές των εντατικών περιπολιών, της καταγραφής των ζημιών, της αναδάσωσης, της οργάνωσης, της παιδείας; Σε ένα δάσος που υπάρχουν άφθονα ξερά έλατα, η κοπή ενός τυχαίου χλωρού ελάτου από το ομφάλιο λώρο του Μαινάλου είναι ένα στυγνό έγκλημα.

Στη θέα των κομμένων χλωρών ελάτων, δυστυχούμε σαν η άψυχη εικόνα τους μας συνθλίβει. Οι εικόνες από των Αύγουστο (τραβηγμένες κοντά στην Ελάτη) δεν χρειάζονται σχόλια.

Το έγκλημα είναι στην αρχή του και Τώρα είναι η ώρα να προστατευτεί το διαμάντι της περιοχής μας. Εμείς μπορούμε μονάχα να αναδείξουμε το πρόβλημα, ας ελπίσουμε οι αρχές έχουν ήδη αναλάβει τις ευθύνες τους.

Απρ

28

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ

Δείχνουμε αλληλεγγύη, προσφέρουμε αίμα για την Νυμφασία, για τους συμπατριώτες μας, για τις ανάγκες που πιθανώς να προκύψουν.

Ο αριθμός μητρώου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΥΜΦΑΣΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» είναι 14039

@ Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

@ Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια».

* Αιμοδότης μπορεί να είναι κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα, ηλικίας 18-65 ετών. Να έχουμε μαζί αστ. ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

 

Κατηγορία Εθελοντισμός

Απρ

13

Καθαριότητα στην Νυμφασία από τους κατοίκους της

Μετά από πρωτοβουλία του τοπικού προέδρου της Νυμφασίας κ. Σπηλιώτη Παναγιώτη έγινε μεγάλη προσπάθεια συγκομιδής των απορριμάτων του χωριού. Ως γνωστών η περιοχή της Γορτυνίας βιώνει ένα μεγάλο πρόβλημα με τα απορρίματα και λόγο των γιορτινών ημερών έγινε μεγάλη προσπάθεια να καθαριστούν οι χώροι διαμονής και συγκέντρωσης των κατοίκων και επισκεπτών της Νυμφασίας.

Ο τοπικός πρόεδρος και η εθελοντική προσφορά κατοίκων και λοιπών οργάνων (Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μαινάλου & Συλλόγου Αγία Τριάς) δεν περιορίστηκε μόνο στο δαιδαλώδης έργο της καθαριότητας με την βοήθεια γερανού (κ. Τσιόλη Άρη) αλλά συνέχισε και στην κοπή χόρτων, στο ασβέστωμα δέντρων και στο γενικότερο σουλούπωμα της πλατείας.

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που ανέλαβαν την πρωτοβουλία και ας ελπίσουμε το συντομότερο να αναλάβουν οι αρμόδιες πολιτικές υπηρεσίες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ολοκληρωτική οργάνωση της τοπικής καθαριότητας με σεβασμό στην φύση  και στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας