Αγαπητοί, απανταχού της γης, Νυμφάσιοι και Νυμφάσιες! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940! Τιμή και Δόξα στους ήρωες και στις ηρωΐδες του έπους του ’40! Ο εορτασμός και αυτής της ένδοξης επετείου του Ελληνικού Έθνους, που έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στις ένδοξες σελίδες της μακραίωνης Ελληνικής ιστορίας, μας καλεί να παραμείνουμε όρθιοι και ακλόνητοι στις επάλξεις για την υπεράσπιση της Πίστης, της Πατρίδας και της Ελευθερίας! Χρέος μας, επίσης, είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, ως αιώνια και ανεκτίμητη κληρονομιά και παρακαταθήκη των προγόνων μας προς όλους εμάς, τους γεννημένους, αλλά και τους αγέννητους, που θα έλθουν μετά από εμάς! Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω οι ηρωϊκοί και ένδοξοι πρόγονοί μας! Αθάνατοι!

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάστηκε με πανηγυρικό τρόπο στον γενέθλιο τόπο μας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, την οποία τέλεσε ο εφημέριος του χωριού μας, πατήρ Κωνσταντίνος Πισιμίσης, τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Κατόπιν, άπαντες, Ιερεύς και εκκλησίασμα μετέβησαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού, στο οποίο ευρίσκεται το μνημείο των ηρωϊκώς πεσόντων, κατά τους ενδόξους αγώνες του έθνους, Νυμφάσιων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.

Επακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Νυμφασίας, κ. Ιωάννη Παλούκο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Νυμφασίων “Η Αγία Τριάς”, κ. Κυριάκο Τρ. Παναγόπουλο και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Υποτροφιών Νυμφασίας, κ. Τριαντάφυλλο Λατάνη. Η σεμνή και λιτή εκδήλωση μνήμης και τιμής έκλεισε, με όλους τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες να τηρούν ενός λεπτού σιγή και κατόπιν να ψάλλουν τον Εθνικό μας ύμνο! Χρόνια Πολλά, Ηρωϊκά και Ευλογημένα, Νυμφάσιοι και Νυμφάσιες!

Υ.Γ. Ακολουθούν φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την εορταστική εκδήλωση.