Μια πολύ συγκινητική δημοσίευση της βιογραφίας του αείμνηστου Παντελή Κ. Καρατασάκη έκανε την εμφάνισή της στο μεγαλύτερο ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο στον κόσμο “Lulu Bookstore”. Η βιογραφία αφορά στην παρουσίαση του προσωπικού του ημερολογίου κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία, την περίοδο 1919-1921.

Κατεβάστε το ημερολόγιο από εδώ: www.lulu.com/shop

Το εξώφυλλο της ηλεκτρονικής έκδοσης του βιβλίου μας παρουσιάζει τον στρατιώτη Παντελή του 1918. Το βιογραφικό αυτό έργο το επιμελήθηκε ο μικρότερος γιος του, ο αξιότιμος συμπατριώτης μας, ο οποίος γεννήθηκε, επίσης, στη Νυμφασία, κος Αλέκος Καρατασάκης με συμπαραστάτη τον κο Γρηγόρη Κόντο, σε συνεργασία με το Greek Ancestry, τον μεγαλύτερο Οργανισμό Ελληνικής γενεαλογίας και οικογενειακής ιστορίας στον κόσμο, με έδρα την Αθήνα.

Μέρος των κερδών από όλες τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στη Νυμφασία για κοινωφελή έργα και για το καλό των κατοίκων της.

Ο Παντελής Κ. Καρατασάκης γεννήθηκε στη Νυμφασία το 1898. Το 1918 εντάχθηκε στο στρατό και προχώρησε στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας, περιλαμβάνοντας ταξίδια βαθιά στην Τουρκία συμπεριλαμβανομένης της Σμύρνης. Έγραψε ένα λεπτομερές ημερολόγιο της εμπειρίας του, συμπεριλαμβανομένων πολλών ποιημάτων που αποκάλυψαν τα εσώτερα συναισθήματά του για το τραύμα του πολέμου και την αγάπη του για το χωριό του Νυμφασία. Αργότερα θα υπηρετήσει επανειλημμένα ως Πρόεδρος της Κοινότητας Νυμφασίας.

Το ημερολόγιό του είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά ως ηλεκτρονικό βιβλίο. Περιέχει τις πρωτότυπες σελίδες του ημερολογίου σαρωμένες, σε μετάφραση ελληνικών αλλά και αγγλικών κειμένων. Το ηλεκτρονικό βιβλίο μπορείτε τώρα να το παραγγείλετε στη διεύθυνση www.lulu.com/shop, αναζήτηση για ‘Karatasakis’. Σύντομα έντυπες εκδόσεις σκληρού εξωφύλλου θα είναι επίσης διαθέσιμες για αγορά.