Γνωστοποιήσεις και κάλεσμα του Δημοτικού Συμβούλου Γορτυνίας, κου Αγγελή Γ. Πετρόπουλου, μετά την αγιοκατάταξη του Αγίου Γερβασίου του εκ Νυμφασίας.

Ο συμπατριώτης μας, Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας, κος Αγγελής Γ. Πετρόπουλος, μας απέστειλε τα παρακάτω με την παράκληση να αναρτηθούν, προκειμένου να τεθούν υπ’ όψιν και για να λάβουν γνώση όλοι οι απανταχού της γης Νυμφάσιοι.

Απόσπασμα δημοσιεύματος στην εφημερίδα «Γορτυνία»

«Στην Αγιοκατάταξη του Γέροντα Γερβασίου Παρασκευόπουλου προέβη στις 15/11 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο αοίδιμος και όσιος, ο Άγιος Γερβάσιος των Πατρών γεννήθηκε το 1877 στη Γορτυνία και συγκεκριμένα στο χωριό Νυμφασία (πρώην Γρανίτσα).

Η οικία του σήμερα δεν υπάρχει, αλλά παραμένουν χαλάσματά της.  Τα θεμέλια της οικίας βρίσκονται στην άλλοτε γειτονιά Σκουρφτέικα.»

Τις φωτογραφίες μας απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αγγελής Πετρόπουλος

Επιστολή του κου Αγγελή Γ. Πετρόπουλου:

«Μετά από την είδηση της αγιοποίησης του καταγόμενου από το χωριό μας Νυμφασία, Αγίου Γερβασίου και κάτω από τους ήχους της καμπάνας της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας που χτύπαγε συνεχώς χαρμόσυνα, γεμάτος συγκίνηση και χαρά, ανέβηκα για να προσκυνήσω στον τόπο όπου βρίσκεται το από δεκαετίες αφιερωμένο στον Άγιο Γέροντα προσκυνητάρι.

Αυτό που αντίκρισαν τα μάτια μου δεν το χωράει λογικού ανθρώπου νους.

Ο χωμάτινος δρόμος που έχει εδώ και  πάρα πολλά χρόνια διανοιχτεί για να οδηγεί στο προσκυνητάρι του Αγίου μας, σε ένα σημείο του, προς το τελείωμά του και πριν φθάσει κανείς στο προσκυνητάρι, έχει αποκλειστεί με αλυσίδα που εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση προς αυτό.

Αυτό το αίσχος και το ανοσιούργημα ποιός το επέτρεψε να υπάρχει και να συνεχίζει να βρίσκεται εκεί;

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, το Δασαρχείο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος των απανταχού Νυμφάσιων, οι κάτοικοι του χωριού μας συμφωνούν και το επιτρέπουν αυτό και αν όχι τι πρόκειται να κάνουν για αυτό, όχι αύριο, αλλά χθες!;

Ντρέπομαι ως Νυμφάσιος, που την ώρα που γιορτάζει  και πανηγυρίζει η Πάτρα και οι Πατρινοί  για την αγιοποίηση του συμπατριώτη μας Αγίου Γερβασίου, υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι που θέλουν να μας εμποδίσουν να πάμε να ανάψουμε ένα καντήλι, ένα κερί και ένα λιβάνι στον τόπο που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Άγιος.

Καλώ όλους τους συμπατριώτες Νυμφάσιους να βοηθήσουν να επικρατήσει η λογική και ο σεβασμός στον Άγιο του χωριού μας και να προχωρήσουμε όλοι μαζί αγαπημένοι να κατασκευάσουμε στον τόπο εκείνο την Εκκλησία του.»

Τις φωτογραφίες μας απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αγγελής Πετρόπουλος