Η Παρασκευή Γιαννημάρα σύζυγος Δημητρίου Βασιλείου Γιαννημάρα απεβίωσε στις 18/1/2023 και κηδεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ανάμνηση Παρασκευής Γιαννημάρα το γένος Γ. Κούμπη

9 Μαρτίου 2023

Η Παρασκευή Γιαννημάρα το γένος Γ. Κούμπη απεβίωσε στις 18 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενη για ένα μήνα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο M. D. Anderson, στο Χιούστον, Τέξας, παρά τις φροντίδες των ιατρών και όλης της οικογενείας της που ήσαν εκεί.  Η Παρασκευούλα (Βούλα) είχε γεννηθεί  στις 6 Μαρτίου 1954 στα Ιωάννινα και γονείς της ήσαν ο Γεώργιος Κούμπης από την Σωπική και η Ευδοξία Κούμπη το γένος Κίρκου από τις Σχωριάδες, και τα δυο χωριά της Βορείου Ηπείρου.  Η Βούλα σε ηλικία δύο ετών ήρθε με την οικογένειά της στις ΗΠΑ και μεγάλωσε στην φιλόξενη πόλη του Σικάγου, περιβαλλομένη από την ανθούσα  ελληνική παροικία εκεί.

Σπούδασε και αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο DePaul με πτυχίο στα Οικονομικά και εργάστηκε στην σταδιοδρομία της στις μεγάλες εταιρείες Bell & Howell, Amoco & Shell.  Αγάπησε και παντρεύτηκε τον Δρα. Μηχανολόγο Δημήτρη Γιαννημάρα, καταγωγής από την Νυμφασία Αρκαδίας.  Απέκτησαν δυο αγόρια, τον Βασίλη και τον Γιώργο.  Έζησαν στην Τάλσα της Οκλαχόμας, στην Αγγλία, στην Κολομβία, στην Ελλάδα και στο Χιούστον του Τέξας.

Η Βούλα είχε μεγάλη αγάπη για την Νυμφασία και από το 1979 την επισκεπτόταν κάθε χρόνο για μακρά χρονικά διαστήματα και είχε γνωρίσει  την περιοχή, τους κατοίκους και την ιστορία του τόπου και της οικογενείας.  Παράλληλα, και η αγάπη της για την Βόρειο Ήπειρο ήταν μεγάλη. Είχε επισκεφθεί την Σωπική και τους συγγενείς εκεί αρκετές φορές.  Είχε αφήσει εποχή στον Ελληνισμό του Σικάγου η Παρασκευούλα όταν, σε νεαρή ακόμη ηλικία, ντυμένη στα μαύρα και με τις αλυσίδες, παριστάνοντας την σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο, είχε παρελάσει στους κεντρικούς δρόμους του Σικάγου επάνω στο άρμα της Πανηπειρωτικής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η Βούλα υπήρξε αξιολάτρευτη σύζυγος, αφοσιωμένη μητέρα, υπέροχη οικοκυρά, και υπηρέτησε την εκκλησία και την κοινωνία επί τέσσερα έτη ως πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών του Αγ. Βασιλείου Χιούστον. Είχε έμφυτη χάρη και οξύνοια, ήταν άκακη, φιλόξενη, με σωστή συμπεριφορά και καλοσύνη προς όλους, με αποτέλεσμα να είναι άνθρωπος αγαπητός από όλους.

Μετά από κατανυκτική Βυζαντινή εξόδιο ακολουθία, η Βούλα πλέον κοιμάται στο κοιμητήριο της Ελληνορθόδοξου Μονής Γυναικών Αγ. Παρασκευής, 75 μίλια ΒΔ από το Χιούστον.  Άφησε απαρηγόρητους τον άνδρα της, τα παιδιά της με τις οικογένειές τους, την μητέρα της Ευδοξία, την αδελφή της Αναστασία,  τον αδελφό της Βασίλη με την οικογένειά του, ως επίσης πλήθος συγγενών και φίλων που θα την θυμούνται πάντα με αγάπη και θα αναζητούν την μνήμη της στην καρδιά τους.