Το Αντάμωμα των Νυμφάσιων στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, στην Αθήνα

Μέσα σε ένα πολύ όμορφο και πολύ “ζεστό” περιβάλλον της φιλόξενης αίθουσας του “Συλλόγου των Αθηναίων”, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Νυμφασίων «Η Αγία Τριάς», στην Αθήνα.

Σε ένα εορταστικό κλίμα και σε μία χαρούμενη και αγαπητική ατμόσφαιρα, το πολυπληθές και με μεγάλη παρουσία νέων Νυμφάσιων, Αντάμωμά μας άρχισε ψάλλοντας, όλοι μαζί, με πολλή θέρμη και συγκίνηση, το απολυτίκιο της πολιούχου μας, Αγίας Τριάδος.

Καλωσόρισμα, χαιρετισμό, παραινέσεις και ευχές απηύθυνε στη συγκέντρωσή μας ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, κος Κυριάκος Τρ. Παναγόπουλος, όπως απηύθυναν, επίσης και οι τέως Πρόεδροι του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κ.κ. Γεώργιος Παπαδάκης και Τριαντάφυλλος Λατάνης.

Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι εκλέγονται στον Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Γεώργιος Παπαηλιού και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Επίσης, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κος Εμμανουήλ Σκαντζός, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κος Ευστάθιος Κούλης και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, κος Γεώργιος Καπλάνης, με καταγωγή από μητέρα από την Αρκαδία.

Παρόντες στην εκδήλωσή μας, απευθύνοντας χαιρετισμό και ευχές, ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Γορτυνίας, κος Αγγελής Πετρόπουλος και ο Τοπικός Εκπρόσωπος της Κοινότητας Νυμφασίας, κος Ιωάννης Παλούκος.
Τέλος, στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές, ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ενώσεως, κος Παναγιώτης Πλέσσιας και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Οχθιωτών, κα Βανέσσα Μπουρνά.
Αποκορύφωμα του Ανταμώματός μας υπήρξε η απονομή, εκ μέρους του Συλλόγου μας, επαίνων στις νέες μας και στους νέους μας, Νυμφάσιες και Νυμφάσιους, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την αποφοίτησή τους από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Εκτός των απονεμηθέντων επαίνων, δόθηκαν στα παιδιά μας, συμβολικά, ως αναμνηστικό της βράβευσής τους, από ένα βιβλίο του αείμνηστου συμπατριώτη μας, Λεωνίδα Σπηλιώτη, με τίτλο «Η Νυμφασία της Αρκαδίας: Το χωριό των Νυμφών», προκειμένου να καταδειχθεί η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα της “επαφής” και της γνώσης εκ μέρους των νέων Νυμφάσιων, της ιστορίας, των παραδόσεων και του παρελθόντος του γενεθλίου τόπου μας, της Νυμφασίας μας, όλα τα οποία αποτελούν τις αιώνιες ρίζες μας, οι οποίες μας στηρίζουν!

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και για να μαθαίνουν οι νεότεροι, έτσι ώστε να συνεχίζεται και να μεταλαμπαδεύεται, αδιάκοπα, από γενεά σε γενεά η ιστορία μας μέσα στον χρόνο!

Ευχαριστούμε όλες και όλους, τις Νυμφάσιες και τους Νυμφάσιους, οι οποίοι συμμετείχαν στο Αντάμωμά μας και ευχόμαστε πάντοτε να βρισκόμαστε και να συνεορτάζουμε!

Ακολουθεί βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας, στην Αθήνα.
Χρόνια Πολλά
Χαρά Θεού στα σπίτια σας
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

 

Το Αντάμωμα των Νυμφάσιων στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, στην Αθήνα