Το Αθλητικό κέντρο «Καραβάνος» της Νυμφασίας, το οποίο δεν προσφέρεται για ‘Αθλητισμό’ σήμερα, πως αισθάνεται άραγε στο άκουσμα της είδησης “Συμβολαιογραφικές πράξεις για εκτάσεις στη Νυμφασία υπέγραψε ο περιφερειάρχης για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου Γορτυνίας”. Αν είχε φωνή, μάλλον θα φώναζε “πως με αφήνεις γυμνό, για να ντύσεις τον επόμενο”. Γιατί η γυμνή αλήθεια είναι ότι, η Περιφέρεια Αρκαδίας, κατάφερε πρόσφατα να ρίξει πολλά λεφτά για να καταστρέψει ακόμα περισσότερο ένα ήδη ταλαιπωρημένο Αθλητικό κέντρο από την περίσσια τον αποτυχημένων έργων (Δήμου και Περιφέρειας) δημιουργίας του “Αθλητικού Κέντρου Γορτυνίας”.

Ένα υπέροχο γηπεδάκι, ο «Καραβάνος», το οποίο είναι συνυφασμένο με τις καρδιές αμέτρητων ποδοσφαιρόφιλων γηγενών-γενιών Νυμφάσιων και φίλων κατά των  – όχι και πολύ μακρινών χρόνων – της Νυμφασίας…

…έχει καταστεί ένα γήπεδο καταστροφή για τα πόδια οποιουδήποτε ανθρώπου τολμήσει να τρέξει στο γήπεδο αυτό. Ναι, κατάφερε η Περιφέρεια κάτι τόσο απλό, την αναγέννηση ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, να το οργώσει, να το σπείρει, να ανακατασκευάσει το αυτόματο πότισμα και ξέχασε το βασικότερο, να το πατήσει, να το στρώσει, να το κάνει ομαλό, ευθύ ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Τόσο λεφτά χαμένα, πάλι, στο κουβά γιατί; Για να προχωρήσει στο επόμενο έργο λίγο παρακάτω σε απόσταση; Πως αυτοί οι άνθρωποι της Περιφέρειας, που δεν ήρθε ποτέ κανένας να επιβλέψει τα πρόσφατα έργα στον «Καραβάνο», αναρωτιόμαστε πως μπόρεσαν να πάρουν τόσες υπογραφές (από ιδιοκτήτες-μοναστήρι κτλ.) προκειμένου να κατασκευαστεί το Αθλητικό Κέντρο Γορτυνίας, δίπλα από το πτώμα του προηγούμενου.

Σαν υπάρχουν σωρεία ερωτήσεων, οι οποίες δύσκολα μπορούν να βρουν απάντηση, θα πούμε μονάχα την εξής λαϊκή σοφία:

Όλα τα έχει η Μαριορή, ο φερετζές της λείπει

Η Νυμφασία, χρειάζεται πρωτίστως έναν λειτουργικό «Καραβάνο». Μια Περιφέρεια, χωρίς σχέδιο, χωρίς φαντασία, χωρίς αρχιτεκτονική, χωρίς αγάπη και μεράκι, πως μπορεί να προκόψει στο επόμενο γήπεδο-έργο, μετά τις ‘δις’ αποτυχίες, του ποδοσφαιρικού γηπέδου του «Καραβάνου».

Ήδη λέει “συμπληρώνεται ο απαιτούμενος χώρος και σύντομα θα ακολουθήσουν εργασίες για την περίφραξη και τη διαμόρφωση του πιο πάνω χώρου, στον οποίον η Περιφέρεια θα κατασκευάσει το Αθλητικό Κέντρο Γορτυνίας με ποικίλες εγκαταστάσεις και γήπεδα πολλών αθλημάτων, το οποίο θα λειτουργεί με ευθύνη της Περιφέρειας.

Αυτό το “με ευθύνη της Περιφέρειας” είναι που πραγματικά τρομάζει, σαν έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα από τις ‘ευθύνες’ της στον επικίνδυνο για ποδόσφαιρο πλέον «Καραβάνο».

Ας ευχηθούμε να γυρίσει ο τροχός της ανευθυνότητας, να γίνουν εργασίες, τουλάχιστον πρώτα ως προς το γήπεδο καλαθοσφαίρισης «Λίας Παπαδάκη» του Αθλητικού μας Κέντρου «Καραβάνου», το οποίο φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά μπάσκετ των Αυγουστιάτικων εκδηλώσεων της Νυμφασίας.

Ως προς το γήπεδο ποδοσφαίρου «Καραβάνου», πρόσφατο έργο της Περιφέρειας, ούτε για περπάτημα δεν κάνει. Ένας αγρός, ένα αδέσποτο χωράφι κατάντησε, με τις σοβαρές ευθύνες και ευλογίες της Περιφέρειας. Το γήπεδο καλαθοσφαίρισης φτιάχτηκε με συνδρομή από τους κατοίκους του χωριού, τις νεολαίας του χωριού και του Συλλόγου. Να τα λέμε και αυτά.

Συμβολαιογραφικές πράξεις για εκτάσεις στη Νυμφασία υπέγραψε ο περιφερειάρχης για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου Γορτυνίας

Υποφέρει το Αθλητικό μας Κέντρο “ΚΑΡΑΒΑΝΟΣ”