Back to top

Απρ

14

Η φωτογραφία της εβδομάδας (#17)

1985 ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΝΙΚΗ ΜΕ 6-2 ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΨΗΣ.

 

( επιμέλεια ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ. ΚΕΦΑΛΑ )

Ιαν

6

Η φωτογραφία της εβδομάδας (#3)

1981 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

ΟΙ ΒΑΣΙΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ ΝΥΜΦΑΣΙΑΣ.
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ, Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.

 

( επιμέλεια ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ. ΚΕΦΑΛΑ )

 

Δεκ

22

Η φωτογραφία της εβδομάδας (#1)

Καθιερώνουμε στο Nymfasia.gr την φωτογραφία της εβδομάδας, η οποία και θα ανανεώνεται κάθε Τετάρτη με μία ξεχωριστή φωτογραφία η οποία θα μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

1956  ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΒΥΤΙΝΑΣ

Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ  ΜΑΣ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  ΔΑΝΕΣΗΣ  ΣΤΟ  ΑΓΩΝΙΣΜΑ  ΑΛΜΑ  ΕΙΣ  ΥΨΟΣ.

 

( επιμέλεια  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  Κ. ΚΕΦΑΛΑ )

 

Δεκ

7

Σαν σήμερα (7 Δεκεμβρίου 1980) ο 2ος αγώνας της Φουρτούνας

Ο δεύτερος αγώνας της ομάδας ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΝΥΜΦΑΣΙΑΣ.

Αντίπαλος: Φλόγα Αγίου Δημητρίου

Μέρος: Β’ Περιφραγμένο γήπεδο Αγίου Κοσμά.

Ώρα  έναρξης:  3.00μ.μ.

         Φουρτούνα Νυμφασίας- Φλόγα  Αγίου  Δημητρίου  5-3  (Ημίχρονο 0-1) 

Ο δεύτερος αγώνας της Φουρτούνας, με αντίπαλο την Φλόγα Αγίου Δημητρίου, διεξήχθη στο Β’ Περιφραγμένο γήπεδο  Αγίου Κοσμά κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στο πρώτο ημίχρονο, με τον αέρα εις βάρος της, η ομάδα της Νυμφασίας στάθηκε αρκετά καλά στο γήπεδο. Παρά τη συμπαγή αμυντική της λειτουργία όμως, οι ισχυροί άνεμοι βοήθησαν την Φλόγα να προηγηθεί στο σκορ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Η Φουρτούνα προσπάθησε να απαντήσει με ξαφνικές αντεπιθέσεις, με σημαντικότερες τη μεγάλη ευκαιρία του  Τριάντου Καρρά και το δοκάρι του  Κώστα  Ντόσκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Έχοντας πια σύμμαχο τον αέρα και με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, η ομάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της. Η αρχή της ανατροπής έγινε με το σουτ του Κώστα Ντόσκα, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Μάριος Καρατασάκης, βάζοντας μπροστά στο σκορ την Φορτούνα. Ο αγώνας είχε αρχίσει να αποκτά πια γρήγορο ρυθμό και η Φλόγα κατάφερε να φέρει σύντομα το ματς στα ίσα. Η ομάδα μας έχανε πολλές ευκαιρίες και στάθηκε άτυχη δις, όταν τα σουτ των Δημήτρη Κεφάλα και Ανδρέα Δημητρόπουλου σταμάτησαν στο δοκάρι. Οι δύο σκόρερ ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Κώστας Ντόσκας και Μάριος Καρατασάκης σκόραραν ξανά και έδωσαν σαφές προβάδισμα νίκης στη Φουρτούνα. Το κερασάκι στην τούρτα μάλιστα έβαλε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Σταύρος Παπαγεωργίου, κάνοντας τα τέρματα της ομάδας μας 5.

Κάπως έτσι ήρθε η πρώτη επιτυχία της Φορτούνας, γεγονός που συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς. Από την ομάδα μας διακριθέντες είναι δύσκολο να βρεθούν, καθώς οι επιδόσεις όλων των παιδιών κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι την αναμέτρηση παρακολούθησαν οι φίλαθλοι: Φώτης Αρβανίτης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος  Ρεμπεστέκος και Χαρίκλεια Καραναστάση.

ΣΚΟΡΕΡΣ

Ντόσκας  Κ.             1-1
Καρατασάκης Μ.   2-1
Ντόσκας  Κ.             3-2
Καρατασάκης Μ.   4-2
Παπαγεωργίου Στ.(πεν)  5-2

Φουρτούνα Νυμφασίας – 7 Δεκεμβρίου 1980

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 

Μπάμπης  Καρτέρης , Τριάντος  Ντόσκας, , Σταύρος  Παπαγεωργίου, Βασίλης  Παναγόπουλος, Γιάννης  Παλούκος, Ανδρέας  Δημητρόπουλος,  Βασίλης Αρβανίτης (Κώστας  Ντόσκας), Τριάντος  Καρράς (Βασίλης  Κεφάλας), Δημήτρης  Κεφάλας, Μιχάλης Βλαβιανός,  Μάριος  Καρατασάκης.

 

(Από αρχείο Δημήτρη Κεφάλα)

Νοέ

9

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1980

Ο πρώτος ιστορικός αγώνας της ομάδας
ΦΟΡΤΟΥΝΑ  ΝΥΜΦΑΣΙΑΣ.

Αντίπαλος: Ερμής Καλλιθέας

Μέρος: Β’ Περιφραγμένο γήπεδο  Αγίου Κοσμά.

Ώρα  έναρξης:  3.00μ.μ.

         Φορτούνα Νυμφασίας- Ερμής Καλλιθέας   4-4  (Ημίχρονο 3-2) 

Ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες εξελίχτηκε  σε πραγματικό ντέρμπι. Η ομάδα  της  Νυμφασίας,  στην πρώτη  της  εμφάνιση, στάθηκε  πολύ  καλά στο  γήπεδο απέναντι στον δυνατό και αξιόλογο Ερμή Καλλιθέας .

Οι  αντίπαλοι  αμύνονταν μαχητικά σε ένα σκληρό παιχνίδι. Από τη μεριά της η Φορτούνα είχε σαφή υπεροχή  στα κόρνερ (8 έναντι 3 των αντιπάλων) και φυσικά τις δικές της μεγάλες στιγμές με το δοκάρι του  Μάριου Καρατασάκη  και  το  ακυρωθέν γκολ του  Ανδρέα  Δημητρόπουλου.

Από την ομάδα μας διακρίθηκαν κυρίως ο Μάριος  Καρατασάκης και  ο Σταύρος  Παπαγεωργίου, ενώ καλή απόδοση είχαν ο Δημήτρης  Κεφάλας, ο Ανδρέας  Δημητρόπουλος και  ο Γιάννης  Παλούκος.

ΣΚΟΡΕΡΣ

Καρατασάκης Μ.  1-1
Καρατασάκης Μ.   2-2
Κεφάλας Δ. 3-2
Καρατασάκης Μ.    4-3

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 

Μπάμπης Καρτέρης, Βασίλης Αρβανίτης, Σταύρος  Παπαγεωργίου, Δημήτρης  Πετρόπουλος ,Γιάννης  Παλούκος, Ανδρέας  Δημητρόπουλος ,Μιχάλης  Βλαβιανός ,  Ιορδάνης (φίλος)  Βασίλης Παναγόπουλος, Δημήτρης  Κεφάλας, Μάριος  Καρατασάκης.

 

(Από αρχείο Δημήτρη Κεφάλα)

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας