Ο «Φορτωτής» της Νυμφασίας

———————- Τελευταία ενημέρωση 02.05.2023 ———————-

Μετά από επικοινωνία που υπήρξε με τον Κοινοτάρχη της Νυμφασίας, υπάρχει η διαβεβαίωση και εκ μέρους του ότι ο θρυλικός φορτωτής έχει, ήδη, επισκευασθεί καθ’όλα και τώρα βρίσκεται στον όρχο οχημάτων του Δήμου Γορτυνίας, στη Δημητσάνα, σε πλήρη λειτουργία, έτοιμος να παράσχει τις υπηρεσίες του όπου απαιτείται!
Αυτά προς ενημέρωση των συμπατριωτών που ενδιαφέρονται για ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου που αποκτήθηκε με την αποφασιστική συνδρομή των απανταχού Νυμφασίων!

——————————————–

Επί τη ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, ημέρα δόξας και τιμής της εργατιάς, ήρθε στο νου μου σαν παραμύθι, ο πιο θεϊκός εργάτης που είχε ποτέ το χωριό μας. Αν και δεν είχε χαρισματικό όνομα, είχε την χάρη σε δύναμη και κύρος. Ονομαζόταν, ο «Φορτωτής».

Σαν τα παραμύθια, εν συντομία, στα μάτια των παιδικών μου ματιών, φαινόταν σαν να κουβαλούσε όλο το χωριό στις δαγκάνες του. Ένας γιγάντιος εργάτης με πόδια και χέρια, που έκοβε την ανάσα στην θέα του.

Στο χωριό εκτέλεσε πολλές αγγαρείες, χωρίς ποτέ να παραπονεθεί ή να κοπιάσει. Το Φορτωτή, το αγαπούσαμε όλοι και στο πέρασμά του, γευόμασταν όλοι την αύρα της δύναμής του. Ο αείμνηστος κ. Δημήτρης Λυμπερόπουλος την ήξερε καλά την αύρα του, αφού επιτέλεσε για πολλά έργα ο εργοδηγός του, ο καπετάνιος του Φορτωτή. Σίγουρα από τους ποιο τυχερούς αλλά και εργατικούς προέδρους που είχε η κοινότητά μας. Άλλωστε είχε τον καλύτερο εργάτη να ακολουθεί τις προσταγές του.

Έρχονται μέρες που αναρωτιέμαι, τι έγινε αυτό το θεριό και ψάχνω κόσμο να ρωτήσω. Έτσι δημιουργήθηκαν και το παρακάτω ηχητικό ντοκουμέντο, ένα απόγευμα 24ης Αυγούστου του 2018. Σε μια προσπάθεια να εξιχνιάσω ένα έγκλημα, αυτό τις καταδίκης του «Φορτωτή» στην αιώνιο άβυσσο της αχρηστίας, έκανα πολλές ερωτήσεις. Έμαθα και πολλές χρήσιμες πληροφορίες, τις οποίες και εκτίμησα ειλικρινέστατες και συγκινητικές. Το σίγουρο είναι ότι ο Φορτωτής είναι ένα παραμύθι στο μυαλό μου, σαν ήμουν παιδί που θαύμαζα τον όγκο του και χάζευα το μέγεθος της κάθε ρόδας του. Γιατί έμελλε όμως αυτό το παραμύθι να καταλήξει έτσι επί δημαρχίας του κ. Γιαννόπουλου; Η απάντηση στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Ευχαριστώ θερμά τους κ. Σταύρο Παπαγεωργίου, κ. Δημήτρη Κ. Κεφάλα, που ανέδειξαν το θέμα και όλους του ομιλητές για την ενδιαφέρουσα συζήτησή μας.

Καλή Πρωτομαγιά !

Στάθης.