Back to top

Ιούν

19

Αγαπητοί Συμπατριώτες, όπου γης, Νυμφάσιοι!

Στον απόηχο των πραγματοποιηθεισών εορταστικών- θρησκευτικών εκδηλώσεων στον γενέθλιο τόπο μας, επί τη εορτή της πολιούχου μας “Αγίας Τριάδος”, επιθυμούμε, ολόψυχα και ολόθερμα, να απευθύνουμε τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μας σε όλους όσους συμμετείχαν στις παραπάνω εορταστικές- θρησκευτικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα, στον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Ιάκωβο Κανάκη και τους συλλειτουργούς του, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Αυγουστίνο Καραμπά, τον εφημέριο του Ιερού μας Ναού, πατέρα Κωνσταντίνο Πισιμίση και τους εκ Νυμφασίας καταγόμενους και ορμώμενους, αντίστοιχα, πατέρες Χρήστο Πετρόπουλο και Σωτήριο Χούσο.

Επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε και όλους εκείνους, οι οποίοι, ως εκπρόσωποι Θεσμών, Αρχών και Συλλογικοτήτων, παρέστησαν, το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της πολιούχου μας Αγίας Τριάδος και συγκεκριμένα στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κο Γεώργιο Παπαηλιού, στον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Αρκαδίας, Κο Εμμανουήλ Σκαντζό, στον Δήμαρχο Γορτυνίας, Κο Ευστάθιο Κούλη, στον Αντιδήμαρχο Γορτυνίας, Δ.Ε. Βυτίνας, Κο Σταύρο Δημάκο, στην Αντιδήμαρχο Γορτυνίας, Δ.Ε. Λαγκαδίων, Κα Παναγιώτα (Πέννυ) Μπέτσα, στον Δημοτικό Σύμβουλο Γορτυνίας και Πρόεδρο του Δ. Σ. Μεθυδρίου, Κο Αθανάσιο Τρυφωνόπουλο, στον Τοπικό Εκπρόσωπο Κοινότητας Νυμφασίας, Κο Ιωάννη Παλούκο, στην Τοπική Εκπρόσωπο Κοινότητα Καμενίτσας, Κα Μαρία Τρυφωνοπούλου, στον Τοπικό Σύμβουλο Κοινότητας Παναγίτσας, Κο Παναγιώτη Παλούκο και στον Πρόεδρο της Παγγορτυνιακής Ενώσεως, Κο Παναγιώτη Πλέσσια.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, ο οποίος έψαλε συνοδεία των Ιεροψαλτών του Ιερού μας Ναού, Κο Βασίλειο Γεωργαρά.

Τέλος, τις θερμές δημόσιες ευχαριστίες μας αξίζουν, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Κος Ευστάθιος Κούλης, καθώς επίσης και ο Διευθυντής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗ. ΚΕ. Γ. ), Κος Πάικος Αναγνωστόπουλος, για την υλική υποστήριξη, συνδρομή και συνεισφορά τους στην διοργάνωση της παραδοσιακής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης – πανήγυρης, η οποία συνόδευσε και ολοκλήρωσε τον λαμπρό εορτασμό της πολιούχου μας Αγίας Τριάδος.

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Νυμφασίων “Η Αγία Τριάς” –

Ιούν

17

Ευχαριστίες

Αγαπητοί Συμπατριώτες, όπου γης, Νυμφάσιοι!

Στον απόηχο των πραγματοποιηθεισών εορταστικών- θρησκευτικών εκδηλώσεων στον γενέθλιο τόπο μας, επί τη εορτή της πολιούχου μας “Αγίας Τριάδος”, επιθυμούμε, ολόψυχα και ολόθερμα, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και να απευθύνουμε τις πιό ειλικρινείς ευχαριστίες μας, στα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στο κάθε ένα ξεχωριστά και, γενικά, σε κάθε μία και έναν από όλους όσους επιμελήθηκαν, με τόση Αγάπη και φροντίδα, την εξαιρετική, από κάθε άποψη, προετοιμασία και τον υπέροχο στολισμό του Ιερού Ναού της πολιούχου μας “Αγίας Τριάδος”, εν όψει των μεγίστων εορτών της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, τις οποίες εορτάσαμε, με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, στην Εκκλησία μας και στον γενέθλιο τόπο μας, την Νυμφασία μας!

Επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε και όλους εκείνους, οι οποίοι επιμελήθηκαν, με τόση προσπάθεια, την καθαριότητα του χωριού μας και όλη την σχετική, άψογη, προετοιμασία του για την υποδοχή των συμπατριωτών, των προσκυνητών και των επισκεπτών του, κατά τις ημέρες αυτές, καθώς επίσης και όλους εκείνους, οι οποίοι, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, βοήθησαν για την προετοιμασία, συμμετείχαν και συνεργάστηκαν για την τεράστια και πρωτοφανή, για την εποχή και τις συνθήκες, με την χάρι της Αγίας Τριάδος, που μας σκέπασε, επιτυχία του παραδοσιακού μουσικοχορευτικού πανηγυριού, που διοργανώσαμε μαζί με τον Τοπικό Εκπρόσωπο της Κοινότητας Νυμφασίας και με την αμέριστη συμπαράσταση και συνεισφορά του!

Σας ευχαριστούμε όλους και είμαστε ευγνώμονες για όλα! Η χάρις της Αγίας Τριάδος να μας σκεπάζει όλους, πάντοτε! Η Αγάπη για την Νυμφασία μας ενώνει και μας οδηγεί! Όλοι Μαζί μπορούμε πολλά!

Το Δ. Σ. του Συλλόγου.

Ιούν

3

Πανηγύρι ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

Συμπατριώτες Αρκάδες, το Σάββατο,11 Ιουνίου 2022 και από ώρα 21.30 μ.μ., σας Προσκαλούμε στη πλατεία του όμορφου χωριού μας, στη Νυμφασία Γορτυνίας, στο Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Πανηγύρι που διοργανώνουμε, επί τη εορτή της πολιούχου μας ”ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ”. Η μουσικοχορευτική μας εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το περίφημο παραδοσιακό συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη, με την συμμετοχή των καταξιωμένων παραδοσιακών ερμηνευτών, Ανδριάννας Μόκκα και Διαμαντή Ρουμελιώτη! Σας περιμένουμε, με Αγάπη, σε μία εορταστική και παραδοσιακή βραδιά! Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Νυμφασίων ”Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ”.

Απρ

24

Σύλλογος Νυμφασίας ‘Η Αγία Τριάς’

Αγαπητοί Συμπατριώτες, απανταχού της γης, Νυμφάσιοι! Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα! Η νίκη επί του θανάτου και η Ανάσταση εκ νεκρών του Χριστού μας, αποτελεί την εγγύηση και της δικής μας αναστάσεως! Και η προσδοκία μας αυτή δίνει νόημα στην επίγεια ζωή μας! Δίνει σκοπό στην ύπαρξή μας και καταξιώνει τον προσωπικό και συλλογικό αγώνα μας! Η χριστιανική μας ελπίδα επεκτείνεται και πέρα από την παρούσα, πρόσκαιρη, ζωή, στην αιωνιότητα!

Αγαπητοί Συμπατριώτες! Ευχόμαστε, ολόθερμα κι ολόψυχα, όπως το Φώς της Αναστάσεως και η παρουσία του Αναστάντος Χριστού να πλημμυρίζει την ζωή μας και να μας γεμίζει χαρά! Αδελφοί μας Νυμφάσιοι! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Απρ

24

ΣΟΚ! Λύματα στον Μυλάοντα ποταμό

Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε σήμερα ανήμερα της Ανάστασης του Κυρίου μια βόλτα στο ποτάμι της Νυμφασίας, τον Μυλάοντα ποταμό. Όπως μπορείτε να δείτε στις υλικό που καταγράψαμε, ο ποταμός ήταν πολύ βρώμικος, με φυσαλίδες και δυσωδία, απλά ένα σοκ για την υδρόβια ζωή του ποταμού, τον επισκέπτη και γενικότερα το περιβάλλον της Νυμφασίας.

Πρέπει επειγόντως να βρεθούν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος, ώστε να γίνει άμεσα κάτι να αποκατασταθεί ο ποταμός και να γυρίσει στην κανονική του κατάσταση. Υπάρχουν φήμες ότι ρίχνεται ο βιολογικός της Βυτίνας στον ποταμό, κάτι που ακούγεται λογικό διότι ο ποταμός έχει περισσότερο την όψη ενός βόθρου, παρά ενός ποταμού.

Το Nymfasia.gr παρακαλεί να ενεργοποιηθούν ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιοι φορείς, δήμαρχος, τοπική κοινότητα, σύλλογοι των χωριών Βυτίνας, Νυμφασίας, Καμενίτσας για τον Μυλάοντα μας, ο οποίος είναι ζωή και ομορφιά του τόπου. Λόγο της ημέρας, η σκέψη ήταν να σιωπήσουμε, αλλά το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που θεωρήσαμε καλό για τον τόπο να αναφερθεί το ζήτημα ώστε να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι και να αναλάβουν δράση το συντομότερο.

 

 

 

Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Βίντεο της Νυμφασίας
Αρχή της Σελίδας